Fő támogatóink:

Indul a bajnoki döntő

Posted on 2021 május 19.

Indul a bajnoki döntő

Három esztendő múltán ismét a bajnoki döntőben szerepel csapatunk, a Szolnoki Dózsa, ellenfele az OSC Újbuda legénysége lesz. A két győzelemig tartó párharc ma este 20.45-kor kezdődik a Vízilabda Arénában.

Az alapszakaszgyőztes szolnokiak ebben az idényben már négyszer játszottak az OSC-vel, a bajnokságban 10–7-es hazai siker született Szolnokon, majd Újbudán 15–15-re végeztek a felek. Az Eurokupa-döntőjében mindkétszer a pályaválasztó örülhetett – legalábbis a rendes játékidőben –, az odavágón 14–11-re a Dózsa nyert, a második meccsen pedig 11–8-ra az újbudai gárda, az ötöspárbajt viszont a Szolnok nyerte, így elhódította a trófeát.
Mint tudjuk a Dózsa a 2017–2018-as szezon után szerepel ismét a döntőben, akkor a fináléban a Ferencvárossal találkoztak a mieink, és nagy csatában, 3–2-es összesítéssel a fővárosiak szerezték meg az aranyérmet. Szerdán is egy budapesti csapattal mérkőzik meg a szolnoki gárda, ám ez az OSC lesz, ugyanis az újbudai együttes a négy között kiütötte a Fradit.
– Az OSC búcsúztatta a Ferencvárost az elődöntőben, ez azt jelenti, hogy ellenfelünk az ország egyik legjobb csapata – mondta Angyal Dániel, a szolnokiak bekkje. – Nem lehet esélyest megnevezni, hiszen döntetlenről kezdjük a párharcot, az aznapi forma dönt majd a meccseken. Örülök, hogy ismét a fináléba jutottunk, és természetesen mindenképpen nyerni szeretnénk, magasba emelni a bajnoki trófeát.
– Sokszor találkoztunk már az OSC-vel a szezonban, így biztosan nem lesznek nagy újdonságok – nyilatkozta Zsiv­ko Go­cics, csapatunk vezetőedzője a találkozó előtt. – Annak ellenére, hogy a mérkőzést zárt kapuk mögött rendezik, ez a vízilabda ünnepe lesz. Mindent beleadunk majd a vízben, de nyilván így tesz az ellenfél is, szóval mindenképp jó összecsapásra számítok. Az újbudai csapat folyamatosan játszotta a kemény meccseket, míg mi pihenhettünk egy kicsit, nehéz megmondani, melyik előnyösebb. Talán a mi helyzetünk jobb, de majd a medencében elválik.
A döntő mérkőzéseit tehát zárt kapuk mögött rendezik, M4 Sport Tv azonban élőben közvetíti a találkozókat, szerdán 20.45-kor lesz az első ráúszás.

Forrás: Új Néplap
Fotó: Illyés Csaba

468 ad