Fő támogatóink:

Ismét a Kaposvárral kezdünk kupában

Posted on 2021 szeptember 16.

Ismét a Kaposvárral kezdünk kupában

Az elmúlt évadban a Magyar Kupában ezüstérmes csapatunk, a Szolnoki Dózsa a Kaposvárral csatázik a negyeddöntőbe jutásért az idei kiírásban. Mivel a somogyi főváros csapata feladta a pályaválasztói jogát, ezért előbb csütörtökön 18 órakor, majd pénteken 11 órakor a tiszaligeti Vízilabda Arénában mérik össze erejüket a felek.

Érdekesség, hogy a tavalyi kiírásban is egymás ellen kezdtek a felek, akkor a csoportkör első fordulójában a Tisza-partiak 22–4-re nyertek Kaposváron. A bajnokságban is mindkét meccset magabiztosan, 16–8-ra és 18–7-re húzta be a Dózsa. A mostani bajnokságban két hazai találkozót tudtak le a kaposváriak, előbb 16–8-ra kikaptak a Ferencvárostól, majd 11–9-re verték a Debrecent. Emlékeztetőül: a rajton a Dózsa 13–6-ra nyert Debrecenben, a Szeged elleni idegenbeli találkozót pedig október 5-én játsszák le. Most pedig jöhet a kupapárharc, amelyről a csapat vezetőedzője, Zsivko Gocics beszélt az Új Néplapnak.

– A kaposváriak ajánlották fel, hogy nálunk legyen mindkét meccs, mi pedig belementünk, úgy voltunk vele, hogy utazhatunk még eleget a szezonban – kezdte a szakember. – Tulajdonképpen csak hétfő óta készül együtt csapatunk, Konarik Ákos és Szeghalmi Zsombor visszatért egyhetes szabadságáról, amit kaptak az U20-as vb után. Amit idáig elterveztünk, azt megcsináltuk a tréningeken. Nem vagyunk még készen, folyamatosan építkezünk. Azért is jó lesz a kupacsata, hogy amit az edzéseken gyakoroltunk, azokat viszontlássuk a mérkőzéseken.

Bányai Márk az elmúlt évadban több fontos meccsen is védte a Dózsa kapuját, többek között a kupadöntőn is remekelt. – Egyelőre az ismerkedés fázisában vagyunk, hiszen több új játékos is érkezett sorainkba – mondta a fiatal, 21 éves hálóőr. – Sokat és keményen dolgozunk, kezdünk összeszokni. Jó kis csapat a Kaposvár, a rutinos és fiatal játékosok jól egészítik ki egymást. Mi vagyunk a jobb csapat, és már az első meccsen el akarjuk dönteni a továbbjutást.

 A további párosítások: ZF-Eger–Kanizsa VSE – továbbjutott az Eger kéttős győzelemmel, UVSE–OSC Újbuda, Hódmezővásárhelyi VSC–Szegedi VE, Pécsi VSK–Ferencváros, Bp. Honvéd–Vasas, BVSC-Zugló–Debreceni VSE, Miskolci VLC–Szentesi VK.

Forrás: Új Néplap
Fotó: Illyés Csaba

468 ad