Fő támogatóink:

Ismét gólerősen játszott csapatunk

2021 április 21.

Ismét gólerősen játszott csapatunk

A 26. fordulóból elhalasztott összecsapást pótolt csapatunk, a Szolnoki Dózsa a pécsi uszodában. Zsivko Gocics két játékosát, Jansik Dávidot és Radomir Drasovicsot pihentette gondolván a következő napok fontos összecsapásaira, .

Kovács Gergő nyitotta meg a gólok sorát a 70. másodpercben, két perc múlva Csorba Tamás egyenlített, ekkor volt utoljára döntetlen a mérkőzésen. A folytatásban Filip Filipovics újra Dózsának szerzett vezetést majd, majd Dusko Pijetlovics és Konarik Ákos is betalált a szolnoki nevelésű kapus, Józsa Ottó kapujába. Becsületesen küzdöttek a hazaiak nem adták olcsón a bőrüket, és igyekeztek megnehezíteni az éllovas szolnoki legénység dolgát. Mint ahogy megszokhattuk Angyal Dánielék motiváltan játszottak. és hét góllal vezettek az első félidőt követően, 5–12. A fordulást követően hazai részről Kolozsi Marcell duplázott, amire Filipovics válaszolt. Gocics edző időt kért gyorsabb, koncentráltabb játékra ösztökélte csapatát. Erre föl Schmölcz Norman gyorsan szerzett egy akciógólt, aztán felváltva estek a találatok. A záró játékrész 10–16-os állásról indult. Szeghalmi Zsombor betalált a szélről, majd Schmölcz ötödik találatát is megszerezte. Közben Gaszt Roland szépített az álláson, de a fiatal Melkuhn Brúnó passzát Pijetlovics értékesítette, majd Filipovics helyére küldött egy ötméterest, ez volt a szélső hatodik gólja, 11-21. A végjátékban ember fórt kapott a Dózsa. és hét az öt ellen támadtak, mert Bányai Márk kapus is előre jött. Nem hiába mert az utolsó másodpercben egy kipattanó labdát a pécsi kapuba továbbított a szolnoki hálóőr, beállítva ezzel a 11–22-es végeredményt.

Azt gondolom, jól tartottuk magunkat az éllovas Szolnokkal szemben – értékelt Török Viktor, a PVSK edzője. – Elől jól ment a játék, sajnos hátul is gólképesek volt, legalább 4-5 elkerülhető gólt kaptunk.

Zsivko Gocics pedig azt mondta: A szokottnál több kaptunk, igaz sokat is lőttünk egy jó ellenfélnek. Tegyük hozzá, hogy két kulcsemberünk, Jansik Dávid és Radomir Drasovics nélkül álltunk fel, a vége mégis közte tizenegy lett a javunkra. Most is rendben volt a csapat hozzáállása, készülünk tovább szombati Eurokupa döntőre.

PVSK-Mecsek Füszért–Szolnoki Dózsa 11–22 (2–6, 3–6, 4–4, 2–6)
Pécs, zárt kapuk mögött. Vezette: Füzesi Zsolt, Kovács Soma.

Pécs: Józsa – Kolozsi 2, Reisz, CSORBA 2, Kókai 1, Gaszt 1, Zerinváry. Csere: Barát (kapus), GÁL D. 3, Tóth Gili T., Lihotzky 1, ,Sólyom, Rakonjac, Csaba M. 1. Edző: Török Viktor.
Szolnok: Nagy V. – Konarik 2, KOVÁCS G. 2, Angyal, Pijetlovics 2, FILIPOVICS 6, SZEGHALMI 3. Csere: Bányai (kapus) 1, Dőry, SCHMÖLCZ 5, Nagy Á. 1. Melkuhn, Teleki. Edző: Zsivko Gocics.

Gól – emberelőnyből: 13/3, ill. 10/7.
Gól – ötméteresből: 1/0, ill. 2/2.
Kipontozódott: Angyal (18. p.), Dőry (28. p.), Reisz (30. p.)

Az élcsoport állása

  1. Szolnoki Dózsa (28 mérkőzés) 80 pont, 2. Ferencváros (28) 75, 3. OSC (27)

69, 4. BVSC (28) 65, 5. Vasas (28) 61, 6. Honvéd (28) 47, 7. Eger (28) 40, 8.

UVSE (27) 40 pont.

Forrás: Új Néplap
Fotó: Illyés Csaba

468 ad