Fő támogatóink:

Itthon tartottuk a kupát

Posted on 2020 január 15.

Itthon tartottuk a kupát

A Szolnoki Dózsa nyerte meg a Hasznos II. István Emléktornát a gyermek korosztályban. A döntőben visszavágtak a Nagyváradnak a csoportkörben elszenvedett vereségért, előtte pedig az elődöntőben a BVSC-t verték magabiztosan Tóth Tamás és Hangay Róbert tanítványai.
–  Eredetileg nyáron szerettük volna megrendezni ezt a tornát, a szezon előtt, azonban annyira hamar kezdődött az idény, hogy erre nem volt lehetőség, így most a bő két hónapos téli szünetben került rá sor – értékelt Tóth Tamás edző, aki ezúttal egyedül irányította a csapatot, Hangay Róbert vezetőedző válogatottbeli edzői elfoglaltsága miatt. – Több csapatot is szerettünk volna vendégül látni, azonban végül hattagú, de színvonalas mezőny jött össze. A csoportban a Ceglédet 16–14-re vertük, ám a folytatásban a Nagyváradtól egy igencsak gólgazdag meccsen 20–15-re kikaptunk. Ebből a vereségből azonban talpra tudtunk állni, hiszen a másik csoport első helyezettjét, a BVSC-t 18–11-re vertük. Azt azért hozzá kell tennem, hogy a zuglóiak nem a legerősebb összeállításukban érkeztek ezúttal Szolnokra. Ez a siker így is akkora lökést adott a srácoknak, hogy a döntőt a valós tudásuknak megfelelően játszva, magabiztosan nyerték meg a Nagyvárad ellen.
Tóth Tamás edző arról is beszélt, hogy mit vár a csapattól a bajnokság második felében.
– A felsőházban csatázunk, az eddigi öt forduló során három győzelmet és két vereséget könyvelhettünk el, ezzel a negyedik helyen állunk. Február 2-án a Debrecen ellen folytatódik számunkra a pontvadászat. Főként azt szeretnénk, hogy a fiúk minél gyorsabban fejlődjenek, és hosszú távon szeretnénk beépíteni őket a felnőttcsapatunkba, illetve minél tovább a vízilabda vérkeringésében tartani mindannyiukat. A csapat szerkezete nagyon jó, a kezdőnket nézve minden poszton van egy, az átlagosnál lényegesen jobb játékosunk. Cseh Alex, Balla Dominik és Simon Donát is stabil válogatottnak számít az U15-ös korosztályban. Magyar Gergő kapusposzton bizonyítja tehetségét, ahogyan a döntőben is tette, lehet rá számítani, valamint Németh Bence az utóbbi időben került be a B válogatottba.

Az emléktorna végeredménye
A sorrend: 1. Szolnoki Dózsa, 2. Nagyvárad, 3. BVSC-Zugló, 4. Szabadka.
A torna legjobb játékosa: Balla Dominik (Szolnok).
A legjobb kapus: Magyar Gergő (Szolnok).
A gólkirály: Orsós Richárd (Nagyvárad).

 

468 ad