Fő támogatóink:

Játékosaink a válogatottban

Posted on 2021 június 01.

Játékosaink a válogatottban

Férfivízilabda-válogatottunk majd július 25-én a görög gárda ellen rajtol a tokiói olimpián.
Märcz Tamás, a válogatott szövetségi kapitánya a napokban 19 fős keretet hirdetett Tokióra, ahová majd tizenhárom játékos utazhat.
A névsorban a tavalyi Eb-n győztes csapat mindegyik játékosa megtalálható, mellettük hatan küzdenek azért, hogy kiharcolják a tokiói csapattagságot. Köztük van a magyar bajnok, Szolnoki Dózsa négy játékosa, Angyal Dániel, Konarik Ákos, Nagy Ádám és Nagy Viktor. A felkészülés kedden indul, a belgrádi Bajnokok Ligája nyolcas döntőjében érdekelt FTC játékosai június tizedikén csatlakoznak.
– Ami a legfontosabb és klub­semlegesként a legnagyobb öröm, hogy a járványhelyzet ellenére a Magyar Kupa, a magyar bajnokság és az Eurokupa is lezajlott, illetve a BL zárásának is a küszöbén vagyunk. A klubok folyamatosan tudtak játszani, ami elengedhetetlen volt az olimpiát megelőző szezonban – fogalmazott az MTI-nek a szövetségi kapitány.
A 19 fős olimpiai keret
Kapusok: Lévai Márton (OSC-Újbuda), Nagy Viktor (Szolnoki Dózsa), Vogel Soma (Ferencváros-Telekom).
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnok), Buri­án Gergely (OSC), Erdélyi Balázs (OSC), Há­rai Balázs (OSC), Hos­nyánszky Norbert (Honvéd), Jan­sik Szilárd (FTC), Ko­na­rik Ákos (Szolnok), Man­hercz Krisztián (OSC), Mezei Tamás (FTC), Nagy Ádám (Szolnok), Német Toni (FTC), Pásztor Mátyás (BVSC), Pohl Zoltán (FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Za­lán­ki Gergő (FTC).
Távozók és érkezők

Mint írtuk, a Dózsa bajnokcsapatából hárman távoznak, Radomir Drasovics és Dus­ko Pijetlovics a Novi Be­og­rad, míg Filip Filipovics az Olym­pi­a­kosz Pireusz soraiban folytatja. Egy magyar érkező viszont biztosan lesz, az U20-as válogatott Pető Attila a KSI-ből igazol Szolnokra. A következő szezonban a Bajnokok Ligájában is szeretne helytállni az együttes, így a szakvezetés három légióssal tervez. Közülük egy már biztos: a holland válogatott centere, a 23 éves Bilal Gbadamassi a nyáron a Tiszaligetben kezdi meg a felkészülést.

Forrás: Új Néplap
Fotó: Illyés Csaba

468 ad