Fő támogatóink:

Játékosaink a válogatottban

Posted on 2022 április 21.

Játékosaink a válogatottban

Nemzeti csapatunk a világliga európai döntőjére készül. A keretbe három szolnoki játékos, Angyal Dánie (képünkön), Ko­na­rik Ákos és Nagy Ádám is meghívót kapott Märcz Tamás szövetségi kapitánytól.
A keret jövő hétfőn találkozik a fővárosban, majd négy edzést követően szerdán utazik a világliga európai döntőjének színhelyére, Podgoricába. A montenegrói fővárosban jövő csütörtöktől vasárnapig tartanak majd a küzdelmek.
Az európai döntőben magyar–spanyol, szerb–görög, francia–montenegrói és horvát–olasz negyeddöntőt rendeznek. A magyar–spanyol párharc továbbjutója a szerb–görög összecsapás győztesével vagy vesztesével játszik a folytatásban. A tornáról az első három csapat kvalifikálja magát a július 23-tól 29-ig tartó strasbourgi világliga-fináléra, illetve ha a francia válogatott dobogós, abban az esetben a negyedik helyezett is.
– Kétnapos felkészülés, négy budapesti edzést követően ebből a keretből választom majd ki a másnap a helyszínre utazó 15-ös névsort – mondta Märcz Tamás az MTI-nek. – Két rutinos, sok nagy csatát megélt játékos, Varga Dénes és Hárai Balázs ezúttal nem lesz velünk, de természetesen rájuk is számítok a jövőben. Podgoricában három nap alatt három magas színvonalú, kemény mérkőzést fogunk játszani, amelyekből az első találkozónk a spanyol válogatott elleni negyeddöntő lesz.

A magyar keret
Kapusok:
Lévai Márton (OSC), Vogel Soma (FTC)
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnok), Bedő Krisztián (Vasas), Burián Gergely (OSC), Csacsovszky Erik (OSC), Erdélyi Balázs (Vasas), Fekete Gergő (FTC), Jansik Szilárd (FTC), Konarik Ákos (Szolnok), Manhercz Krisztián (OSC), Mezei Tamás (Vasas), Molnár Erik (FTC), Nagy Ádám (Szolnok), Német Toni (FTC), Vámos Márton (FTC), Vigvári Vendel (FTC), Zalánki Gergő (Pro Recco, olasz).

Forrás: Új Néplap, MTI
Fotó: Illyés Csaba

468 ad