Fő támogatóink:
Kiemelt támogatóink:
 

Játékosaink a válogatottban

Posted on 2023 november 29.

Játékosaink a válogatottban

Huszonhét, köztük négy Szolnoki Dózsa Praktiker játékossal – Ágh György, Bányai Márk, Szeghalmi Zsombor (képünkön), Vismeg Zsombor – a soraiban vág neki a férfi válogatott története egyik legnehezebb időszakának, januárban ugyanis az Európa-bajnokságon, februárban pedig a világbajnokságon ugrik medencébe.

  • Amikor két világverseny követi egymást, az teljesen más stratégiát követel meg a felkészülésben és a csapatkijelölésben is – mondta a kerethirdetés kapcsán Varga Zsolt szövetségi kapitány, akinek helyzetét némileg megkönnyíti, hogy a világbajnoki címmel együtt az olimpiai kvótát is megszerezte a csapat a fukuokai vb-n. – Nyilván nagyobb kerettel indulunk el, amelyet az elmúlt hónapok edzései, illetve a klubmérkőzéseken látottak alapján állítottam össze. Sok a fiatal, vannak kereten kívüli meghívottak is, akár két teljes csapatra is kettébontható a társaság, ami a még minőségibb taktikai felkészülést is segíti.

A szakember hozzátette, játszanak majd felkészülési mérkőzéseket, de a kontinensviadalt közvetlenül megelőzően már nem, így fontos volt, hogy az edzéseken is tudjanak fejlődni játékban.

  • A terv az, hogy az Európa-bajnokságra fiatalabb csapattal megyünk, a jövő építése céljából, de az eredményesség ugyanúgy szempont, mint bármikor máskor – erősítette meg Varga Zsolt korábbi kijelentését.

A tervek szerint a magyar válogatottat december 18. és 21. között a Komjádi Uszodában, az E.ON Kupán láthatják a szurkolók. A felkészülési tornán a magyarok mellett az olimpiai címvédő szerbek, a spanyolok, a németek és a románok vesznek részt. A magyar válogatott január 4-től játszik a zágrábi Európa-bajnokságon, február 2-től pedig a dohai világbajnokságon ugrik medencébe.

A vízilabda-válogatott bőkerete:
Kapusok:
 Bányai Márk (Szolnoki Dózsa Praktiker), Gyapjas Viktor (BVSC-Zugló), Lévai Márton (A-Híd VasasPlaket), Szakonyi Dániel (FTC-Telekom Waterpolo), Vogel Soma (FTC-Telekom Waterpolo)
Mezőnyjátékosok: Ágh György (Szolnoki Dózsa Praktiker), Angyal Dániel (CN Marseille), Burián Gergő (A-Híd VasasPlaket), Ekler Zsombor (EPS-Honvéd), Fekete Gergő (FTC-Telekom Waterpolo), Hárai Balázs (Genesys OSC Újbuda), Jansik Szilárd (FTC-Telekom Waterpolo), Kovács Péter (BVSC-Zugló), Manhercz Krisztián (CN Marseille), Mészáros Mátyás (BVSC-Zugló), Molnár Erik (FTC-Telekom Waterpolo), Nagy Ádám (FTC-Telekom Waterpolo), Nagy Ákos (FTC-Telekom Waterpolo), Pohl Zoltán (FTC-Telekom Waterpolo), Szeghalmi Zsombor (Szolnoki Dózsa Praktiker). Tátrai Dávid (BVSC-Zugló), Vámos Márton (Olympiakosz), Varga Dénes (FTC-Telekom Waterpolo), Vigvári Vendel (FTC-Telekom Waterpolo), Vigvári Vince (Genesys OSC Újbuda), Vismeg Zsombor (Szolnoki Dózsa Praktiker), Zalánki Gergő (Pro Recco).

Kereten kívül meghívottak: Lugosi Csongor (FTC-Telekom), Szépfalvi Gergely (EPS-Honvéd), Varga Vince (FTC-Telekom).

Forrás: MTI, szoljon.hu
Fotó: Illyés Csaba

468 ad