Fő támogatóink:

Játékosaink a válogatottban

2020 május 21.

Játékosaink a válogatottban

Idén már nem rendeznek világversenyt a vízilabdázók számára. Mivel férfiválogatottunk Eb-győzelmével kiharcolta az olimpiai részvételt, nem kell selejtezőt játszania, készülhet a jövő évi ötkarikás játékokra. El is kezdte a munkát csapatunk Märcz Tamás szövetségi kapitány irányításával Budapesten, a Császár-Komjádi Uszodában.
– Belátható cél nem lebeg a szemünk előtt, hiszen a jövő évre halasztott olimpia még nagyon messze van. Ezek az edzések arra szolgálnak, hogy felhozzuk őket arra a szintre, amelyben korábban voltak – fogalmazott a szövetségi kapitány az MTI-nek, aki húsz vízipólóst hívott meg a tréningekre, köztük a januári Európa-bajnokságon aranyérmet szerzett csapat mindegyik játékosát. Mint tudjuk, a szolnokiak közül Nagy Viktor és Angyal Dániel egyaránt alapembernek számított az aranyérmes gárdában. Mellettük Bátori Bencét is meghívták, aki ősztől már a Vasas játékosa lesz. Ellenben Kovács Gergő és Nagy Ádám ott van a meghívottak között, ők ketten szolnoki színekben folytatják a következő évadban.
A válogatott kerete
Kapusok: Biszt­ritsányi Dávid (az elmúlt idénybeli klub: UVSE), Kardos Gergely (Eger), Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC). Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel, Bátori Bence (mindkettő Szolnok), Man­hercz Krisztián, Hárai Balázs, Erdélyi Balázs (mindhárom OSC), Hos­nyánszky Norbert (Eger), Kovács Gergő (OSC, Tatabánya), Nagy Ádám (Miskolc), Mezei Tamás, Jansik Szilárd, Német Toni, Pohl Zoltán, Sedlmayer Tamás, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő (mind FTC).

Forrás: Új Néplap
Fotó: Illyés Csaba

468 ad