Fő támogatóink:

Játékosaink az uszodaavatón

2021 február 22.

Játékosaink az uszodaavatón

Vízilabda Az Európa-bajnoki címvédő magyar válogatott 13–10-es vereséget szenvedett az olimpiai bajnok szerb csapattól felkészülési mérkőzésén. A szegedi összecsapás előtt avatták fel az Tiszavirág Sportuszodát, amelyben a korlátozások végeztével 1200 néző szurkolhat majd a vizes eseményeken.

A felek szerdától együtt készültek Szegeden, szombaton viszont hivatalos nemzetek közötti meccset vívtak egymással. A Szolnoki Dózsa játékosai közül a mieink között Angyal Dániel (képünkön) és Nagy Ádám, míg a szerbek soraiban Radomir Drasovics, Filip Filipovics, valamint Dusko Pijetlovics kapott lehetőséget a játékra. Nagy Viktor kapus is részt vett a heti felkészülésen, de nem volt nevezve a mérkőzésre. Az alaposan felforgatott, tartalékos magyar együttes jól kezdte a mérkőzést, Manhercz Krisztiánék szinte mindegyik lövése célba ért, előbb 7–4-re, majd 8–5-re is vezettek.

A fordulást követően azonban a szerbek kapust cseréltek, és nagyon beszigorították a védekezésüket. Ezzel egyetemben válogatottunk játéka pontatlanná vált, elfáradt, mire a szerbek egy 7–2-es rohammal a maguk javára fordították az összecsapást.

MAGYARORSZÁG–SZERBIA 10–13 (6–4, 2–2, 1–3, 1–4)

Szeged, Tiszavirág Sportuszoda, zárt kapuk mögött. Vezette: Kun Gy., Putnikovics (szerb).

MAGYARORSZÁG: Vogel S. – MANHERCZ K. 3, Erdélyi, Sedlmayer, Mezei 1, Zalánki 1, Angyal. Csere: Sánta 1, Pohl, Burián 1, Pásztor M., GYÁRFÁS 3, Nagy Á. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás.

SZERBIA: G. Pijetlovics – Sz. Mitrovics 1, PRLAINOVICS 3, Vucsinics 1, D. Pijetlovics 1, M. CSUK 2, Filipovics 1. Csere: B. MITROVICS (kapus), Randjelovics 1, Drasovics 2, Dedovics 1, Sz. Rasovics, Velkics, Szubotics. Szövetségi kapitány: Dejan Szavics.

Tokiói sorsolás

Vasárnap este Rotterdamban tartották meg a tokiói olimpia női és férfi vízilabdatornájának sorsolását – adta hírül az nso.hu. A magyar női válogatott Oroszországgal, Kínával, a házigazda Japánnal és a címvédő Egyesült Államokkal került egy csoportba, míg a férfiak Olaszországgal, Görögországgal, az Egyesült Államokkal, Dél-Afrikával és Japánnal küzdenek majd meg a csoportkörben.

Forrás: Új Néplap, Nso.hu
Fotó: Illyés Csaba

468 ad