Fő támogatóink:

Jó meccs volt, kár volt a kiállításért

2020 október 04.

Jó meccs volt, kár volt a kiállításért

Csapatunk, a Szolnoki Dózsa a bajnokságban öt meccs után is veretlenül álló UVSE legénységét fogadta a Vízilabda Arénában.

Bencz Rolf a vendégeknek szerezte meg a vezetést, Jansik Dávid azonban hamar egyenlített. Jó volt a meccs, a Dózsa rendre egy két góllal előrébb járt, mint a fővárosiak, akik nem hagyták magukat, rendre felzárkóztak.  A nagyszünetre 5–3-as hazai vezetésnél úsztak a medence széléhez a csapatok.

A fordulást követően a szolnoki kapu előtt Szentesi Ádám és Radomir Drasovics harcolt a labdáért. Amiért Szentesi cserés, míg Drasovics óriási meglepetésre végleg csere nélküli, négy perces kiállítást kapott. Forrtak is az indulatok, közben Vigvári Vince ötméteresével 5–4-re szépített az UVSE. Egy biztos a négy percig emberhátrányban játszó Dózsa alaposan felpörgött, mindezt bizonyítva Angyal Dániel és Dusko Pijetlovics után Konarik Ákos is gólt lőtt, míg vendégoldalon csak Vigvári talált be előnyből, 8–5. Innentől csak a különbség volt a kérdés, ami tovább nőtt a harmadik negyed utolsó percében Szeghalmi Zsombor találatával már 11–6-ra vezetett a szolnoki együttes. A záró felvonásban sem változott a játék képe, csak a felek közötti távolság gyarapodott egy találattal, 14–8.

  • A négyperces kiállítás alaposan felpaprikázta a hazai csapatot, amely azt követően jól játszott. Ez az első vereségünk, nem kaptunk ki nagyon, végül is kellemes edzőpartnere voltunk a kupadöntős szolnoki gárdának – mondta a lefújást követően Vincze Balázs, az UVSE edzője.

Zsivko Gocics pedig azt mondta: – Kemény mérkőzést játszottunk az UVSE-vel, de nem volt benne a meccsben az a négyperces kiállítás, amit Radomir Drasovics kapott. A történtek után viszont pörgősebben és jobban vízilabdáztunk, mint előtte.

SZOLNOKI DÓZSA–UVSE-HUNGUEST HOTELS 14–8 (3–2, 2–1, 6–3, 3–2)
Vízilabda Aréna, 200 néző. V: Vogel G., Homonnai
SZOLNOK:
 BÁNYAI – Nagy Á., Drasovics, D. PIJETLOVICS 2, JANSIK D. 3, ANGYAL 3, F. Filipovics 2. Csere: Dőry, Schmölcz, Kovács Gergő 1, Konarik 2, Teleki, Szeghalmi 1. Edző: Zsivko Gocics
UVSE:
 Bisztritsányi – Szieben, BENCZ 2, Kardos A., Szentesi, VIGVÁRI VINCE 4, Hegedűs Cs. Csere: Prágay (kapus), Eppel, Molnár E., Seeler, Belényesi, Aranyi M. 1, Vámosi 1. Edző: Vincze Balázs
Gól – emberelőnyből:
 15/6, ill. 13/3
Gól – ötméteresből:
 –, ill. 2/2
Kipontozódott:
 Szieben (25. p.), Angyal (31. p.)
Kiállítva (végleg, cserével):
 Szentesi (17. p.)
Kiállítva (végleg, brutalitásért):
 Drasovics (17. p.)

Csapatunk szerdán 19.30-kor a BVSC legénységét fogadja a Vízilabda Arénában.

Forrás: nso.hu, Új Néplap
Fotó: Illyés Csaba

468 ad