Fő támogatóink:

Jön a már továbbjutott

2019 április 12.

Jön a már továbbjutott

A horvát Jug Dubrovnikkal játszik a Szolnoki Dózsa a LEN Bajnokok Ligája tizenkettedik fordulójában.

Kezdjük el egy roppant ostoba felvetéssel a szerdai Dózsa−Jug meccs felvezetését. Néhány napja Zágrábban szolnoki pólósok ugyancsak hathatós közreműködésével sikerült legyőzni a horvátokat. Az Európa Kupa döntőjéből kiindulva hazai habokban ezek szerint nekünk áll a meccs?

BÁTORI BENCE, SZOLNOKI DÓZSA: Ez így nagyon jól hangzik, de ennél szerintem bonyolultabb egy picit a dolog.

Ez alighanem így is van, hiszen a Dubrovnik eddigi 11 BL-meccséből kilencet nyert meg, Pireuszban és Veronában ikszelt. 29 pontjával már biztos résztvevője a hannoveri Final 8-nek, de ne higgye azt senki, hogy csak megmártózni érkezne Szolnokra a horvát válogatott gerincét alkotó klubcsapat.

BÁTORI BENCE: Nagyon sok átfedés van. Konkrétan az egész rosszkéz-oldaluk. Szerintem mondhatom, hogy világszínvonalú két balkezesük: a Jokovics és a Garcia. Mind a ketten a horvátoknál, meg itt is játszanak. Az ő kikapcsolásuk az nagyon fontos lesz nekünk.

Bárcsak ennyin múlna, hogy a jobbszárny zsebre vágása elég a győzelemhez. Leírni, kimondani rendkívül egyszerű: az alap dolgokat kell nagyon hatékonyan végrehajtani. Ám a Dubrovnik is alighanem ezzel az elszánt akarattal ugrik medencébe.

NAGY VIKTOR, SZOLNOKI DÓZSA: Ha van egy tízszázalékos helyzet, akkor nem feltétlenül kell megjátszani, mert nagyon jól lefordul ebből a Jug. Úgyhogy akkor végig kell vinni és szinte azt mondom, hogy ilyen 70-80-90 százalékos helyzeteket kell megjátszani. A kevesebb százalékúaknál meg inkább azt mondani, hogy akkor fújjunk egy levegőt, számoljunk el kettőig és ne adjuk oda. Mert én nagyon erősnek érzem őket abban, hogy lekontrázzák az ellenfelet. Főleg idegenben.

Nagyon kevés olyan uszoda van a világon, ahol még nem tudott nyerni a Jug Dubrovnik. A Vízilabda Aréna történetesen ilyen létesítmény. Ennyi elég is talán ahhoz, hogy megtaláljuk a már továbbjutott horvát csapat motivációját.

NAGY VIKTOR: Mindig a győzelemre hajtunk, de egy ilyen jó csapat is, mint a Jug. Ők is− biztos vagyok benne−, hogy úgy jönnek ide, hogy győzni akarnak. Mi meg állunk elébe, le fogjuk győzni őket.

Novemberben egyetlen góllal tudta csak legyőzni a Jug a Szolnoki Dózsát, az orosz Merkulov két perccel a vége előtt alakította ki a 8−7-es végeredményt egy olyan meccsen, amelyen a hazaiak kétszer annyi emberfórt kaptak, mint mi. Hogy a szombati meccsen is ilyen arányban fogják-e osztogatni a játékvezetők a kiállításokat, az 19 órától a Sport1 TV élő közvetítésén, valamint az Olaj TV honlapjára kitett LEN-linkre kattintva követhető nyomon.

468 ad