Fő támogatóink:

Kaposváron rajtol csapatunk

2020 július 24.

Kaposváron rajtol csapatunk

A Benu Magyar Kupa mérkőzéseivel rajtol hétvégén a pólószezon. Csapatunk, a Szolnoki Dózsa csapata a B jelű kvartettben, Kaposváron kezdi meg a sorozatot.

Az idősebb korosztály még biztosan emlékszik, hogy a hetvenes években, nyáron még nyitott uszodákban rendezték meg a bajnoki összecsapásokat. Nemcsak a szurkolók, hanem a strandolók is láthatták a meccseket. Ebből az időszakból származik a Nemzet Sportolójának ajánlott Faragó Tamás nagybecsű mondása: – A vízilabda értéke elsősorban az, hogy esztétikus. Ha optimális körülmények között játsszák – napfény, kék víz, sárga labda – és a pólósok fókaként játszadoznak a labdával, akkor ennek nagyon magas esztétikai értéke van.
Aztán sorjában épültek a fedett uszodák, és a többi labdajátékokhoz hasonlóan a vízilabda is átállt az őszi–tavaszi rendszerre. Tulajdonképpen a nemzetközi világeseményeket rendezik meg nyáron, sokszor nyitott uszodákban. A világjárvány okozta szünetet követően a honi szövetség úgy határozott, hogy télről nyárra hozza előre a Magyar Kupát, ezáltal nyitott uszodákban, nézők előtt játszhatnak a pólócsapatok.
A kupa lebonyolítása eltér az elmúlt években megszokottaktól, a lényeg, hogy három hétvégén négyes csoportokban, változó helyszíneken játszanak az OB I.-es férficsapatok. A négy legjobb gárda augusztus 12-én, szerdán az elődöntőben, majd másnap az éremcsatákban találkozik a Margitszigeten, a Hajós Alfréd-uszodában.
Ami jó hír, hogy az M4 Sport a tervek szerint tizenöt mérkőzést fog élőben közvetíteni. E hétvégén két találkozót, előbb szombaton 16.15-kor a Vasas–Honvéd, majd vasárnap 16.15-kor a Ferencváros–Miskolc meccset tűzi műsorára a sportcsatorna.
A hatszoros kupagyőztes Szolnoki Dózsa a somogyi fővárosban, szombaton délután négykor a BVSC legénysége ellen rajtol.
– Több mint öt hete készülünk a folytatásra – mondta Zsivko Gocics, a Dózsa vezetőedzője. – A sok úszó- és konditermi edzést követően az elmúlt időszakban kétkapuztunk sorjában a címvédő Fradi, a Vasas, az OSC, a Debrecen és a Szeged ellen is. Mindenki nagy örömmel vetette bele magát a meccsekbe, végre játszhattak a fiúk. A lényeg, hogy sokat dolgoztunk, de még nem vagyunk készen, amin nem lehet csodálkozni, hiszen némileg átalakult az állományunk. Hogy mit várok a kuparajttól? Természetesen győzelmeket. Nem lebecsülve a Kaposvárt és az UVSE együttesét, a legnagyobb vetélytársunknak a BVSC ígérkezik, amely egy fiatal, hajtós csapat, szerintem az előttünk álló évadban is jó erőt fog képviselni. Célunk nem lehet más, mint a csoport élén zárni a hárommeccses nyitótornán.

B csoport programja

Szombat
16.00: BVSC-Zugló–Szolnoki Dózsa
17.30: Kaposvári VK–UVSE
Vasárnap
10.00: Kaposvári VK–BVSC-Zugló
11.30: UVSE–Szolnoki Dózsa
16.00: BVSC-Zugló–UVSE
17.30: Szolnoki Dózsa–Kaposvári VK

Szolnokiak a honi szövetség elnökségben
A Magyar Vízilabda-szövetségben megtartott tisztújító közgyűlésen egyhangúlag választották meg a szövetség elnökének Vári Attilát. A szervezet társelnöke a továbbiakban is dr. Beck György, társadalmi elnöke pedig Hegedüs Éva lesz. Alelnöknek Madaras Norbertet és dr. Molnár Tamást választották. Jó hír, hogy továbbra is az elnökség tagja lesz a szolnoki dr. Boros Tamás és a Dózsa szakmai igazgatója, Kovács István.
A szövetség elnökségének további tagjai: Biros Péter, Dala Tamás, dr. Faragó Tamás, Gergely István, dr. Hoffmann Tamás, Lu­kács Gergely, Magyar József, Nyíri Zoltán, Székely Bulcsú és Tóth Sándor.

Forrás: Új Néplap
Fotó: Illyés Csaba

468 ad