Fő támogatóink:

Kaposváron vendégszerepel csapatunk

Posted on 2022 január 21.

Kaposváron vendégszerepel csapatunk

A 16. fordulóhoz érkezett az élvonal mezőnye, csapatunk ma 19.30-kor a Kaposvár otthonában ugrik medencébe.
Mai vendéglátónknak négy győzelem mellett három döntetlen és nyolc vereség a mérlege, amellyel a kilencedik helyen tanyázik. Hazai medencében az Egert, a Szegedet és a Debrecent verték, idegenben csak egyszer nyertek, a bajnokság eddigi legnagyobb meglepetését okozva 9–8-ra győztek a Vasas fővárosi otthonában. Az új esztendőben két meccset tudtak le, a Fradi uszodájában 22–10-re kaptak ki, míg múlt szombaton az addig nyeretlen Debrecen otthonában 14–13-as vereséget szenvedtek.
Az utóbbi malőrt nem is hagyta szó nélkül Surányi László, a somogyi gárda mestere: – Nem tudom, mi történt velünk. A Vasas elleni siker óta valami megváltozott a csapatnál, ezt helyre kell tennünk. Három pontért érkeztünk Debrecenbe, de beigazolódott, hogy a sebzett vad ellen sosem könnyű.
Nem tudjuk, hogy mi változott meg a kaposvári csapatnál, de az biztos, hogy ma este kettőzött erővel fognak hajtani a címvédő Szolnok ellen. Ami a felek negyedik egymás elleni tétmérkőzése lesz, hiszen a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében előbb 13–8-as, majd 12–6-os szolnoki siker született, a bajnoki meccsen pedig 15–9-re nyert a Dózsa a Tiszaligetben.
A szolnokiak válogatott balszélsője, Nagy Ádám azt nyilatkozta a mai kaposvári összecsapás előtt: – Ezen a héten sem unatkoztunk, hiszen többen is a válogatottban szerepeltek, illetve az uni­ver­siadecsapattal tréningeztek, pénteken pedig utazunk Kaposvárra. Ez utóbbi meccsünk tökéletes felkészülésnek ígérkezik a hétfői Fradi elleni mérkőzésre.
Nagy Ádám mellett Angyal Dániel is szerepelt a magyar válogatott soraiban a Montenegró elleni világligameccsen. A Dózsa horvát válogatott játékosai, Kristijan Mi­la­ko­vic és Ivan Zovic, gólokkal járultak hozzá az övéik görögök elleni győzelméhez. A nyári uni­ver­siadéra készülő válogatottban pedig Bányai Márk (képünkön), Schmölcz Nor­man, Szeghalmi Zsombor és Teleki András tréningezett két napon át.
– Megtiszteltetés számunkra, hogy játékosainkra számítanak a válogatottakban – mondta lapunknak Zsivko Go­cics, a Szolnok edzője. – Így viszont háttérbe szorul a munka a klubnál, igaz, a többi élcsapatnál is hasonló a helyzet. Tehát két idegenbeli meccs vár ránk négy nap alatt, a Fradival majd később foglalkozunk, előbb pénteken este a Kaposvárt akarjuk legyőzni.

A 16. forduló műsora
Péntek: Kaposvár–Szolnok, 19.30, Eger–FTC, 20.30.
Szombat: UVSE–BVSC, 12.30, Szentes–Szeged, Miskolc–OSC, 18.00, PVSK–Debrecen, Bp. Honvéd–Vasas, 19.00.

Az élcsoport állása 15 forduló után:

1. OSC 38 pont, 2. SZOLNOK 37, 3. FTC (13 mérkőzésből) 37, 4. Vasas 36, 5. Bp. Honvéd 29, 6. BVSC 31, …9. Kaposvár 15 pont.

 

Forrás: Új Néplap
Fotó: Illyés Csaba

468 ad