Fő támogatóink:

Kétszer is ünnepeltünk a Nyéki-uszodában

Posted on 2021 május 27.

Kétszer is ünnepeltünk a Nyéki-uszodában

Négy esztendő múltán visszaült a trónra csapatunk, a Szolnoki Dózsa. Ebből az apropóból készült egy interjú Zsivko Gocics vezetőedzővel az Új Néplapban.
Zsivko Gocicsot nagyon nem kell bemutatni, hiszen játékosként hét évadon át szerepelt a Dózsában, bajnoki címeknek és kupagyőzelmeknek volt részese, a szerb válogatottal is olimpiai, világ- és Európa-bajnoki aranyérmeket szerzett. Három esztendeje hagyta abba a játékot, és lett a Dózsa vezetőedzője, 2019-ben bronzérmesek lettek az OB I.-ben, az idén viszont a hazai bajnokságban és az Eurokupában is a bajnoki dobogó tetejére vezette az együttest.
– Tavaly nyáron gondolta volna, hogy ekkora sikereket érnek el 2021 tavaszán?
– Szerintem minden csapat úgy vág neki a bajnokságnak, hogy nyerjünk meg minden meccset, és akkor már jó lesz az évadunk. Ebben mindenki partner volt, a csapatért küzdött, harcolt minden egyes játékos és stábtag. Hosszú volt a szezon, hiszen tavaly július végén a Magyar Kupával indítottunk, és május 22-én az OB I. döntőjével zártunk. Közben közel hatvan tétmérkőzést vívtunk ellenfeleinkkel, köztük csak kettőt veszítettünk el: egy bajnokit a Fradival szemben, a másikat pedig az Ek-fináléban az OSC ellen, de az utóbbi meccset követően megnyertük az ötméterespárbajt, és ezzel együtt a trófeát. Ha már a döntőknél tartunk, a Magyar Kupát pedig büntetőkkel veszítettük el a Ferencvárossal szemben.
– Mi úgy tudjuk, a szerb világsztár, Filip Filipovics érkeztével még komolyabb célokat is megfogalmaztak a szezon előtt.
– Igen. A Bajnokok Ligájában is jól akartunk szerepelni. Sajnos a LEN tizennégy csapatról tizenkettőre csökkentette a főtábla létszámát, mi ebbe nem fértünk bele, selejtezőt kellett játszanunk, amit veretlenül vívtunk meg Siracusában, de rosszabb gólkülönbségünk miatt lemaradtunk a BL küzdelmeiről. Ezután megfogadtuk, hogy megnyerjük az Eurokupát, és ez sikerült is. Filip Filipovics érkeztével minden szinten erősödtünk, aki játékosként és emberileg is sokat tett csapatunkért.
– A budapesti Nyéki-uszodában kétszer is ünnepelhettek, mindkétszer kupával a kezükben. Milyen érzés volt?
– Nagyszerű, és reméljük, nem ez volt az utolsó sikere a szolnoki vízilabdának. Azt sajnálom, hogy a közönség nem lehetett jelen a mérkőzéseken a járványhelyzet miatt, és nem ünnepelhettünk együtt szurkolóinkkal. Pénteken délután háromtól majd közönségtalálkozót tartunk a Vízilabda Aréna udvarán, ekkor találkozhatnak szimpatizánsaink a fiúkkal.
– Hogyan alakul majd a csapat Szolnokon?
– A három szerb vízilabdás közül Filip Filipovics az Olympiakosz Pireusz, míg Dusko Pijetlovics és Radomir Drasovics a Novi Beograd játékosa lesz. Nagy Viktor még nem döntött a hogyan továbbról. A magyar mezőnyjátékosok maradnak sorainkban, és természetesen külföldi pólósokat is szeretnénk igazolni majd, de ez még a jövő kérdése. Ami biztos, augusztusban kezdjük majd a felkészülést a következő szezonra. De előtte lesz az olimpia, külön öröm, hogy négy játékosunk, Angyal Dániel, Konarik Ákos, Nagy Ádám és Nagy Viktor is meghívót kapott a válogatott bő keretébe.

A bajnok és Eurokupa-győztes Szolnoki Dózsa kerete
JÁTÉKOSOK:
Angyal Dániel, Bányai Márk, Radomir Drasovics, Dőry Farkas, Fehér Patrik, Filip Filipovics, Hörömpő Botond, Jansik Dávid, Juhász Bálint, Koltay Dávid, Konarik Ákos, Kovács Gergő, Kovács Milán, Melkuhn Brúnó, Nagy Ádám, Nagy Viktor, Pál-Szabó Norbert, Dusko Pijetlovics, Schmölcz Norman, Simon Donát, Szeghalmi Zsombor, Teleki András.
VEZETŐEDZŐ: Zsivko Gocics.
EDZŐ: Hangay Zoltán, Vincze Gergő.
SZAKMAI IGAZGATÓ: Kovács István.

Forrás: Új Néplap
Fotó: Illyés Csaba

468 ad