Fő támogatóink:

Kettő, vagy három?

2019 május 09.

Kettő, vagy három?

Az Eger elleni bronzmérkőzés lesz az utolsó párbaj Kis Gábor pólós karrierjében. Mivel mindkét városban óriási tisztelet övezi centerposzton végzett munkásságát, így egyáltalán nem oktalan az a kérdés, hogy két-, vagy három meccsre tervez. Ha kettő, akkor Egerben száll ki utoljára a vízből, ha három, akkor Szolnokon.

A középszakaszban mindkét meccset a Dózsa nyerte. Egerben 10−6-ra, a Vízilabda Arénában pedig 15−9-re. Bár mindkét meccs után elhangzott, hogy nincs ekkora különbség a két csapat között.

NAGY VIKTOR, SZOLNOKI DÓZSA: Hogyha most a következő két mérkőzésen esetleg ugyanúgy tudnánk nyerni, akkor már lehetne mondani, hogy ekkora a különbség. De a két meccsből nem szabad ezt levonni, mert ez lazaságra ad okot és a lazaságnak mindig megvan a hátulütője- ahogy a fociban is láttuk. És a lényeg az, hogy koncentráltan és keményen kell belemenni a mérkőzésbe. Ha így teszünk és minél kevesebbet tudunk hibázni, akkor nem aggódom.

Bár Kis Gábor és Andrija Prlainovics is visszatérhet, mégsem lesz teljes a keret. Az OSC elleni elődöntőben ugyanis kiállították Zalánki Gergőt, aki nehezen viselte el, hogy a Nyéki Imre Uszodában nem volt feltétlenül vízszintes a medence. Balkezesünk a bronzpárbaj első meccsén tölti le eltiltását.

KIS GÁBOR: Most a közvélemény nyilván azt várja, vagy úgy gondolja, hogy a Szolnok azért jobb csapat az Egernél és ezért a Szolnokot várja mindenképp a harmadik helyre. De nem annyival jobb, hogy ez esetleg papírforma legyen. Ez pedig a mi vállunkra terhet tesz. Nekünk itt most nagyon jól kell játszani és nagyon nagyon magabiztosan kell játszanunk az első mérkőzésen- nem is gondolok tovább. Az Eger meg egy olyan helyzetben van, hogy idegenben játszik, elvileg nem várható el mindenképp, hogy a Szolnokot megverjék. Tehát egy felszabadult, jó játékkal tudnak játszani. Ráadásul az utolsó mérkőzésen nem játszott a Vlahopoulosz, most fog játszani. És azért ő elég gólerős játékos, az Eger góljainak 20-30 százalékát sokszor ő lövi a mérkőzésen és teljesen más lesz a képe ennek a mérkőzésnek. Úgy gondolom, hogy ez egy nagyon kemény meccs lesz.

A Szolnoki Dózsa− ZF Eger mérkőzést pénteken 18 órától az Olaj TV élőben közvetíti.

468 ad