Fő támogatóink:

Kilenc játékosunk készül a válogatottakban

2021 február 18.

Kilenc játékosunk készül a válogatottakban

Igaz, szünetel a honi bajnokság, de nem állt meg a pólós élet. A magyar válogatott például a szerbekkel együtt készül néhány napon keresztül Szegeden. Mint tudjuk, mindkét gárdának megvan az olimpiai kvótája, úgyhogy nyugodtan készülhetnek a július 23-án kezdődő ötkarikás játékokra. A felek nemcsak kétkapuznak egymással, hanem hivatalos meccset is játszanak majd szombaton 15 órakor, ami egyben a szegedi Tiszavirág Sportuszoda avatója is lesz.  A mérkőzést élőben adja az M4 Sport Tv. Ugyancsak Szegeden edz a nyári universiadéra készülő válogatott.

Jó hír, hogy mindhárom együttesbe hívtak meg szolnoki vízipólósokat. Konkrétan a felnőtt­válogatottal Angyal Dániel, Nagy Ádám (képünkön) és Nagy Viktor, a szerb csapattal Dusko Pijetlovics, Filip Filipovics és Radomir Drasovics, míg az universiade gárdával Bányai Márk, Schmölcz Norman és Teleki András készül a világversenyekre.

– Megtiszteltetés, hogy kilenc emberünkre is számítanak a válogatottaknál – kezdte Zsivko Gocics, a Dózsa vezetőedzője. – Az más kérdés, így nehéz érdemi munkát végezni csapatunknál. Mindezt nem panaszképpen mondom, hiszen riválisainknál is hasonló a helyzet. Nálunk Dőry Farkas, Jansik Dávid, Melkuhn Brúnó, Konarik Ákos, Kovács Gergő és Szeghalmi Zsombor is szorgalmasan teszi a dolgát a tréningeken. Ami pozitívum, hogy így több idő jut az egyéni képzésekre és a beszélgetésekre. Jövő hétfőn már visszatérnek a fiúk, és készülhetünk a folytatásra. Szerdán már bajnoki meccs vár ránk Szentesen. Szombaton pedig Eurokupa-mérkőzést fogunk játszani a montenegrói Kotorban.

Forrás: Új Néplap
Fotó: Illyés Csaba

468 ad