Fő támogatóink:
Kiemelt támogatóink:
 

Kitettek magukért utánpótlás csapataink

Posted on 2023 augusztus 29.

Kitettek magukért utánpótlás csapataink

Utánpótlás csapataink is készülnek a bajnoki küzdelmekre, mindezt megelőzve a napokban két tornát is rendezett klubunk egykori kiválóságai emlékére a tiszaligeti Vízilabda Arénában.

Előbb a kétszeres olimpiai bajnok Kanizsa Tivadar tiszteletére megrendezett seregszemlén szálltak vízbe a 2013-ban született pólóspalánták. Öt együttes küzdelméből a házigazda szolnokiak kerültek ki győztesen megelőzve az OSC, az Eger, a Cegléd, valamint a BVSC együtteseit. A legjobb kapusnak a szolnoki Simon Lórántot választották, klubtársa Balogh Ádám 23 találattal lett a gólkirály.

Az egykori klubigazgató, Hollóy Tamás emlékére immár hetedik alkalommal a rendeztek tornát. A seregszemlén a vendéglátó Szolnoki Dózsa csapata mellett a címvédő OSC, a Ceglédi VSE, a Tatabányai VSE és a Budafóka SE 2012-ben vagy annál korábban született vízipólósai csobbannak medencébe a kupagyőzelemért. A tornát veretlenül a címvédő OSC csapata nyerte a szolnokiak előtt.

– Annak ellenére, hogy csapatunkban 10 évesek is játszottak, sokuknak ez volt az első éles mecccsük, elégedett vagyok a teljesítményükkel. Hajtottak a mérkőzéseken és ügyesen játszottak. Köszönöm a segítséget edzőkollégáimnak Urbán Lajosnak és Szendrei Tamásnak – mondta Soltész Zoltán edző.

A szolnoki csapat eredményei: Szolnok–Cegléd 12–6, Szolnok–Tatabánya 9–3, Szolnok–OSC 6–7, Szolnok–Budafóka 14–5.

A torna végeredménye: 1. OSC 12 pont, 2. Szolnok 9, 3. Tatabánya 6, 4. Budafóka 3, 5. Cegléd 0 pont.

Különdíjasok:

Legjobb mezőnyjátékos: Demjén Barnabás (OSC). Legjobb kapus:  Herpák Olivér (Budafóka). Gólkirály: Samu Ernő (Szolnok) 27 találattal.

Mindkét mérkőzéssorozatra Soltész Zoltán, Szendrei Tamás és Urbán Lajos edzők készítették fel a csapatokat.

Pista bácsi emlékére!

E hétvégén szombaton és vasárnap a Hasznos II. István emléktornával folytatódik az utánpótlás seregszemle, ugyancsak a Vízilabda Arénában.

A szolnokiak előbb szombaton 10 órakor a Cegléddel, majd 17 órakor a Péccsel, míg vasárnap 10-kor a BVSC-vel találkoznak. Ezt követően 14 órától a csoportok azonos helyezettjei mérkőznek. A döntő várható időpontja 17 óra.

KÉP1: A Kanizsa Tivadar emléktornán győztes csapat

Kép2: A Hollóy Tamás emléktornán a második helyezett együttes

Forrás: szoljon.hu
Fotók: Szolnoki Dózsa

468 ad