Fő támogatóink:

Kőéri X

2019 április 21.

Kőéri X

Két pontot „felejtett” a Honvéd otthonában a Szolnoki Dózsa. A döntetlen miatt akár elégedetlenkedhetnénk is, de ne feledjük: a szezon legfontosabb meccsét szerdán játssza a csapat.

BUDAPESTI HONVÉD–SZOLNOKI DÓZSA 7–7 (2–3, 2–1, 2–2, 1–1)
Honvéd: 
DECKER A. – Juhász Zs. 1, Illés S. 1, Simon A., Szirányi, SIMON R. 1, Manhercz Á. 1.Csere: Gregor, Kiss B., Fülöp 1, Simizu, Kevi, KARDOS A. 2. Vezetőedző: Merész András
Szolnok: KARDOS G. – Jansik D. 1, Zalánki, M. Alekszics 1, Lazics, Szatmári K. 2, BÁTORI 3. Csere: Angyal, Teleki, V. Rasovics, Kovács M. Vezetőedző: Zsivko Gocics

Továbbra is Kis Gábor és Andrija Prlainovics nélkül kénytelen harcolni a Dózsa, amely a nyolcadik helyen álló, ám mostanában egyre inkább harapós kedvében lévő Honvéd vendége volt.

És nagyon is jól indult a budapesti vizit: hetvenöt másodperc alatt 2-0-ra vezettünk Szatmári Kristóf és Bátori Bence akciógóljával. Aztán magához tért a Honvéd. Mit magához tért? Előbb egyenlített, majd a Teleki András áldozta fel ifjonti teste épségét, amiért ötmétereshez jutottunk. Ezt Bátori értékesítette is. Igen ám, de ez volt az utolsó alkalom, hogy vezettünk. A második negyedben fordított a Honvéd, mi pedig folyamatosan mentünk/futottunk/úsztunk az eredmény után. Szó se róla, minden esetben meg is tettük ezt. Legutoljára alig kettő perccel a vége előtt. Jansik Dávid villantotta meg a center-szakmában való jártasságát, így lett 7−7 a vége. A kevés gólt tudjuk be annak, hogy Decker Attila és Kardos Gergely is igen-igen komoly munkát végzett a két függőleges és egy vízszintes− egyébként műanyag− kapufa között.

Ezzel a döntetlennel a Dózsa előnye kettő pont a negyedik Eger előtt, vagyis a play-off előtti harmadik hely sorsa a szombati, Eger elleni hazai meccsen dől el. Előtte azonban− egészen pontosan szerdán− a Verona elleni BL-meccs jön. Ahol nincs más út, csak a győzelem!

468 ad