Fő támogatóink:

Könnyen nyertünk a fővárosban

Posted on 2022 március 13.

Könnyen nyertünk a fővárosban

Az élvonalbeli bajnokság 24. fordulójában a BVSC Szőnyi úti uszodájában csobbant medencébe a címvédő szolnoki csapat.
Repülő rajttal kezdett a Dózsa, hiszen hét perc alatt három gólt rámoltak be a vendéglátok kapujába. A BVSC azonban 0–3-ről hamar visszajött, szerencsére Angyal Dánielék még idejében kapcsoltak és újra elléptek ellenfelüktől. A fordulást követően még 5–7 volt az állás, Ezt követően azonban a Dózsa egy 6–0-s rohammal állva hagyta a fővárosiakat, és vártnál is könnyebben nyerte meg az mérkőzést. Mint az eredményből is kitűnik nemcsak támadásban, hanem védekezésben is extrát nyújtott a szolnoki csapat, Bányai Márk 72%-os teljesítményt nyújtott a kapuban.

BVSC-ZUGLÓ–SZOLNOKI DÓZSA 5–13 (1–3, 2–3, 2–3, 0–4)
Szőnyi út, 200 néző. Vezette: Rubos, Petik A.
BVSC: Györke – Mészáros Cs., Pásztor M. 1, Szabó II B., Ágh, Gyárfás T. 2, Csapó M. 1. Csere: Kovács P., Nagy M., Batizi, Irmes P., Mészáros M., Tátrai 1. Edző: Kemény Kristóf.
SZOLNOK: BÁNYAI – Kovács G. 1, Konarik 1, Nagy Á. 1, Jansik D., ANGYAL 3, ZOVIC 2. Csere: Gbadamassi, MILAKOVIC 2, Szeghalmi, TELEKI 2, Pető A. 1, Fehér P. Edző: Zsivko Gocics.
Gól – emberelőnyből: 11/1, ill. 12/7
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 1/0

Így látták a szakemberek a meccset
Kemény Kristóf: – Az elmúlt két hetünk korántsem volt ideális, ennek ellenére sokkal többet vártam a csapattól ezen a mérkőzésen. Ha két-három góllal kikapunk a Szolnoktól, azt még el tudtam volna viselni, de a nulla négyes utolsó negyed kiveri nálam a biztosítékot. Össze kell magunkat rántanunk, mert nagy feladataink vannak még az alapszakaszban és a rájátszásban is.
Zsivko Gocics: – Annak ellenére, hogy pénteken tudtunk először teljes csapattal edzeni, nagyon stabilak voltunk mindkét kapu előtt. Nem ilyen mérkőzésre számítottam, nekem is meglepő volt a különbség, de hát ilyen a vízilabda. Elégedett vagyok a győzelemmel és a mutatott játékkal is, de van még min dolgoznunk a folytatásban.
A forduló további eredményei: Szeged–Eger 11–11, Debrecen–UVSE 11–13, Kaposvár–Miskolc 13–13, Szentes–PVSK 9–9, az OSC–Bp Honvéd és az FTC–Vasas mérkőzéseket szerdán rendezik.
Az élcsoport állása: 1. FTC 62 pont, 2. Szolnok 61, 3. OSC 57, 4. Vasas 54, 5. BVSC 42, 6. Honvéd 39 pont.
Következő forduló: Szolnok–FTC, március 19., szombat, 18 óra.
Komjádi-kupa, elődöntő: Szolnok– Bp Honvéd, március 14., hétfő, 10.30.

Forrás: nso.hu, Új Néplap
Fotó: Illyés Csaba

468 ad