Fő támogatóink:

Köszöntötték csapatunkat

Posted on 2021 május 17.

Köszöntötték csapatunkat

Az OSC ellen döntőzünk!

Egy jó hír az elejére.  Szombaton este az Olajbányász-Falco KC kosárlabda bajnoki döntő előtt Szolnok vezetői, köztük Szalay Ferenc polgármester köszöntötték az Eurokupában győztes csapatunkat. A mintegy másfélezer néző nagy ünneplésben részesítette a fiúkat. Zúgott az „Ez Szolnok!” rigmus.

A másik hír. Vasárnap délután lejátszották az OB I.-ben az OSC–Ferencváros elődöntő harmadik mérkőzését, melyen eldőlt, előbbi csapat lesz a Szolnoki Dózsa ellenfele a bajnoki fináléban.
Mint ismert, az újbudai csapat az alapszakaszban mindkét Fradi elleni meccsét megnyerte, így a hét pontig tartó párharcban hat ponttal indult, míg az FTC nullával. Aztán az elődöntős csata első meccsét a zöld-fehérek 7–2-re nyerték, míg a második találkozón a 12–12-es döntetlen után ötöspárbaj végén diadalmaskodtak.
A vasárnapi, harmadik mérkőzés szintén sok izgalmat hozott, a félidőben 4–4-et mutatott az eredményjelző, majd a harmadik negyedben a Fradi elhúzott 7–5-re. Az utolsó játékrészre feljavult az OSC támadójátéka, és a hazaiak fordítani is tudtak 9–7-re. Négy perccel a vége előtt szépített a Ferencváros, majd az egyenlítés is összejött. Az utolsó percben remekül védekezett az újbudai gárda, és támadhatott a győzelemért, Erdélyi Balázs pedig kilenc másodperccel a vége előtt kilőtte a bal felső sarkot, megnyerve ezzel csapatának az összecsapást.
Az alapszakaszgyőztes Dózsa a címvédő búcsújával tehát az OSC ellen vívja a döntőt. A két nyert meccsig tartó finálé első mérkőzését szerdán 20.45-kor rendezik a Vízilabda Arénában, majd a második találkozót szombaton 16.30-kor az OSC otthonában vívják a felek. Ha pedig szükség van harmadik összecsapásra, arra május 25-én, kedden 19 órától kerül sor ismét Szolnokon. Mindegyik meccset élőben közvetíti az M4 Sport.
Az eredmény: OSC–FTC 10–9 (2–1, 2–3, 1–3, 5–2)

Forrás: Új Néplap
Fotó: Bugány János/Olajoffical/Facebook

468 ad