Fő támogatóink:

Kragujevacban szerepel csapatunk

2021 március 17.

Kragujevacban szerepel csapatunk

Az Eurokupa negyeddöntő első meccsét szerda este játssza csapatunk, a Szolnoki Dózsa a szerb Radnicski Kragujevac otthonában
A Radnicskiről azt kell tudni, hogy kétszeres szerb kupagyőztes, de a bajnoki aranyérem még hiányzik a medálgyűjteményükből, hiszen háromszor voltak másodikok. A nemzetközi porondon viszont 2013-ban megnyerték az Eurokupát. Ezzel kapcsolatban két érdekességet is érdemes megjegyezni. Az egyik, hogy a fináléban azt az olasz Florentinát győzték le, amelyik a negyeddöntőben a szolnoki csapatot búcsúztatta. A másik, hogy a Dózsa klasszis balkezese, Filip Filipo­vics (képünkön) nyolc esztendővel ezelőtt épp a Rad­nicskit erősítette. A következő, 2013–14-es évadban már a Bajnokok Ligájában szerepeltek, sőt, a döntőig meneteltek, ahol azonban alulmaradtak a Barcelonetával szemben. A következő kiírásban a Bajnokok Ligája selejtezőkörében Kragujevacban szerepelt a szolnoki gárda, a meccset a Radnicski 12–10-re nyerte, de ettől függetlenül a mieink is továbbjutottak. Ez utóbbi három évad volt a kragujevaciak legeredményesebb időszaka.
A mostani BL-szezonban nem tudta kiharcolni a szerb együttes a továbbjutást a budapesti csoportból. Azért nem égtek le, közben 9–9-es döntetlent játszottak az OSC-vel. Így a Dózsához hasonlóan az Eurokupában próbálnak szerencsét. Az előző körben a hazai odavágón 7–6-ra verték a francia Strasbourg gárdáját, a visszavágót már nem játszották le, mert a franciák közül többen is megbetegedtek, így játék nélkül a szerb alakulat jutott a negyeddöntőbe.
Zsivko Gocicsot, a Dózsa vezetőedzőjét kérdeztük leendő vetélytársukról: – Mint az eredményeikből is kitűnik, ismét feljövőben van a kragujevaci klub, hiszen több tehetséges vízipólós is szerepel soraikban, akikkel már a felnőttválogatott bő keretében is számolnak. Mellettük rutinos, válogatottat is megjárt játékosok is játszanak soraikban. Mint az OSC csapatából is ismert montenegrói Aleksza Ukropina, valamint a szerb válogatottban is megfordult Sztrahinja Rasovics, aki évekig erősítette az egri legénységet. Egy légiósuk van, a Nyikita Krug nevű az orosz center.
A szakember természetesen beszélt az övéi készülődéséről is.
– Sajnos Angyal Dani játéka bizonytalan, ugyanis a múlt csütörtöki UVSE-meccsen kapott egy ütést a homlokára, ahol seb keletkezett, ezért edzéseket hagyott ki. Mi nagyon szeretnénk, ha vállalná a játékot, de nyilván első az egészség. A többiek a fedélzeten, nagyon várják az összecsapást. Busszal utazunk, kedden este már ott edzünk, aztán jöhet a párharc első mérkőzése, amelyen jó eredményt akarunk elérni.

Eurokupa, negyeddöntő az odavágó programja: Radnicski Kragujevac (szerb)–Szolnoki Dózsa, 20.00, OSC-Újbuda–CN Sabadell (spanyol), 18.30 (Tv: DigiSport2), Mladost Zagreb (horvát)–Vouliagmeni (görög), 18.30, Dinamo Moszkva (orosz)–Crvena zvezda (szerb) 20.00. A visszavágókat március 27-én rendezik!

Fotó:  Illyés Csaba
Forrás: Új Néplap

 

 

468 ad