Fő támogatóink:

Kupadöntőben csapatunk

2021 április 11.

Kupadöntőben csapatunk

Magabiztosan jutott a vízilabda Eurokupa döntőjébe, a Szolnoki Dózsa csapata, amely a belgrádi nyolc gólos siker után a tiszaligeti visszavágón hét góllal diadalmaskodott a szerb Crvena zvezdával szemben.

Nagyon bekezdett a Dózsa, az első négy percben négy gólt rámoltak be a szerb csapat kapujába, Dusko Pijetlovics, Konarik Ákos, Angyal Dániel és Teleki András jóvoltából. Úgy tűnt, hogy kiütéssel nyer a szolnoki gárda, a vendégek azonban összekapták magukat és a második negyed elejére egy gól távolságra zárkóztak fel. A folytatásban azonban egy újabb 4–0-s rohamot indítottak a hazaiak, amelyre csak 8–3-as állás után válaszoltak a szerbek. A fordulást követően felváltva potyogtak a gólok, aztán 10–6-os állás után rátett még egy lapáttal a Dózsa. Konarik Ákos duplázott nem felejtkezve Dusko Pijetlovics szépségdíjas góljáról, amit Filip Filipovics álompasszát követően ért el. Aztán az utóbb emlegetett játékos is beköszönt egy bombával. Úgy tűnt, hogy hazai medencében is nyolc góllal nyer a szolnoki legénység, ám az utolsó másodpercben Peter Szmiljevics még kozmetikázott az álláson, 15–8.

A szolnoki csapat tehát kettős győzelemmel jutott az Eurokupa döntőjébe, amelyben az OSC lesz ellenfele, amely hazai három gólos sikerét követően a visszavágón 11–9-re nyert görög Vuliagmeni otthonában. Az ugyancsak oda-visszavágós finálé időpontjai: április 24. és május 8.

– Mindenki tudta, hogy már Belgrádban eldőlt a továbbjutás, a visszavágón mindent beleadtunk, de ennyire voltunk képesek. Mint a játék és az eredmény is mutatja, a Szolnok sokkal jobb csapat nálunk. Sok sikert kívánunk nekik a kupa döntőjében – mondta a lefújás után Alekszandar Filipovics, a vendégek edzője.

Zsivko Gocics, a szolnokiak edzője pedig azt nyilatkozta: – Az elejétől fogva diktáltuk az iramot, és teljes mértékben a mi akaratunk érvényesült. Annak ellenére, hogy nyolcgólos előnyünk volt a visszavágóra, dicséretes módon nagyon motiváltan vízilabdáztunk. Örömteli, hogy két magyar csapat játszhatja az Eurokupa fináléját.

Teleki András, a Dózsa centere ekképp vélekedett: – Az első meccs után tudtuk, hogy kezünkben a továbbjutás. ezért a héten keményebb munkát végzetünk, készülve az erőltetett menetre. A nyolc gólos előnyünk birtokában is oda tettük magunkat, ismét simán nyertünk. Örülünk, hogy magyar döntő lesz az Eurokupában, ami jó visszajelzés a szakmai munkára, hogy továbbra is az élvonalban vagyunk. Izgalmas döntőt várok, hiszen a bajnokságban is nagy meccset játszottunk a fővárosiakkal. Addig azonban további bajnoki meccsek várnak ránk, szerdán a Vasas otthonában, szombaton pedig itthon az Egerrel játszunk – mondta.        

SZOLNOKI DÓZSACRVENA ZVEZDA (szerb) 15–8 (4–1, 4–3, 2–2, 5–2)
Vízilabda Aréna, zárt kapuk mögött. V:
 Szadekov (orosz), De Jong (holland).
SZOLNOK: BÁNYAI – Drasovics 2, Nagy Á., Angyal 2, PIJETLOVICS 2, F. Filipovics 1, Szeghalmi. Csere: Dőry, Schmölcz 1, KOVÁCS G. 2, KONARIK 4, Teleki 1. Edző: Zsivko Gocics.
ZVEZDA: Misovics – SZUBOTICS 3, Tankoszics 1, Markovics, Sztojanovics, Baszara, Vicskovics 1Csere: D. ALEKSZICS (kapus), Trtovics, Milojevics, Sulc 2, Szmiljevics 1, Radovics. Edző: Alekszandar Filipovics.
Gól – emberelőnyből: 7/3, ill. 6/3
Gól – kettős emberelőnyből: 1/0, ill. –
Gól – ötméteresből: 2/1, ill. 3/1
Kipontozódott: Milojevics (29. p.), Trtovics (32. p.)
Piros lap: Alekszandar Filipovics (31. p.)
Továbbjutott: a Szolnok, kettős győzelemmel (35–20).

Míg a Szolnok és az OSC kupaelődöntőt játszott, addig a többi csapat bajnoki mérkőzéseken szerepelt a hétvégén.

A 26. forduló eredményei: Tatabánya–FTC 3-10, Debrecen–KSI SE 13–12, Miskolc–Kaposvár 13–12, BVSC–Vasas 10–7, Szentes–Szeged 6–5, Bp. Honvéd–Eger 11–8  Április 20., kedd: PVSK–Szolnoki Dózsa, 11.30, április 21., szerda: UVSE–OSC, 13.15.

A bajnokság élcsoportjának állása: 1. Szolnoki Dózsa 71 pont, 2. FTC 69, 3. OSC 65, 4. BVSC 59, 5. Vasas 58, 6. Honvéd 44 pont.

Forrás: Új Néplap. nso.hu
Fotó: Illyés Csaba

468 ad