Fő támogatóink:
Kiemelt támogatóink:
 

Kupavisszavágó vár a mieinkre Triesztben

Posted on 2023 február 08.

Kupavisszavágó vár a mieinkre Triesztben

Csapatunk ma este nyolc órától az olaszországi Triesztben csobban medencébe az Eurokupa negyeddöntőjének visszavágóján.

Mint tudjuk a felek január 25-én lejátszott első összecsapásán a Trieszt 13–12-re nyert a Tiszaligetben. Tegyük hozzá, ez utóbbi meccs inkább a vendéglátoknak állt a hajráig,  hiszen többször is két góllal vezettek, az olaszok azonban az öttalálatig jutó japán Inaba  vezérletével fordítottak, és megnyerték az odavágót.

Azóta három bajnoki mérkőzést is lejátszott az Adria-parti együttes, előbb 10–8-ra legyőzték a vendég Salermot, majd 16–5-re kikaptak a BL-győztes Pro Reccotól, úgy hogy Zalánki Gergőék az első két negyed után már 10–1-re vezettek.  Legutoljára pedig hazai medencében játszva 10–10-es döntetlenre végeztek az AS Roma együttesével. Daniele Bettini edző tanítványai összeségében 16 találkozójukból tízet megnyertek, egyszer döntetlent játszottak és ötször kikaptak, 31 pontjukkal a hatodik helyen tanyáznak.

A Szolnoki Dózsa három bajnoki is letudott az utóbbi tíz napban, az OSC-től  és Ferencvárostól vereséget szenvedtek, legutóbb viszont 11–10-re legyőzték az ugyancsak Eurokupa induló Vasast, és így a harmadik helyet foglalják el az OB I. tabelláján.  Tehát jó hangulatban kelt útra a szolnoki csapat Triesztbe. Hangay Zoltán vezetőedző az utazás előtt még visszatekintett a kupaodavágóra.

  • A sorsolás pillanatában tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz a Trieszt ellen, ráadásul a visszavágót is náluk rendezik – nyilatkozta a szakember. – Az első meccsen jól játszottunk, de elkerülhető gólokat kaptunk, így a hajrában elúszott a mérkőzés. Ha olyan fegyelmezetten és nagy szívvel játszunk, mint szombaton a Vasas ellen, akkor nem lehetetlen küldetés a továbbjutás.

Az Eurokupa negyeddöntőjének további visszavágói: Nagyvárad (romániai) Panioniosz (görög) első meccs: 5–10, Savona (olasz)–Tourcoing (francia) 8–5, Sabac (szerb)–Vasas 4–10.

Forrás: szoljon.hu
Fotó: Illyés Csaba

468 ad