Fő támogatóink:

Küzdelmes meccsen hangoltunk a rangadóra

Posted on 2022 január 22.

Küzdelmes meccsen hangoltunk a rangadóra

Az OB I. 16. fordulójának péntek esti nyitómeccsén a címvédő Szolnoki Dózsa nyolcgólos győzelmet aratott Kaposváron.

A szolnoki csapat soraiból Pető Attila és Szeghalmi Zsombor hiányzott betegség miatt.  A vendégek hamar döntésre vitték dolgot, hiszen kilenc perc alatt három gólt rámoltak be a kaposváriak kapujába. A hazaik csak rohantak az eredmény után a Tisza-partiak pedig magabiztos játékkal akárcsak szeptemberben Szolnokon, ezúttal is 15 gólt lőttek somogyi vetélytársuknak. Zsivko Gocics edző csapata tehát fölényes győzelemmel hangolt a Fradi elleni hétfői, budapesti rangadóra.

– Az eredmény láttán nagyon csalódott vagyok, ha a mérkőzés elején értékesítjük a ziccereket, egy kicsit megnehezítettük volna a nagyon egységes Szolnok dolgát – mondta a lefújás után, Surányi László, a Kaposvár edzője. – Látszott, hogy az ellenfél nem vette félváról a találkozót. A végére kiütközött a fáradság, túl sok helyezkedésbeli hibát követtünk el.

Zsivko Gocics pedig azt nyilatkozta: – A csapat nyolcvan százalékban megvalósította az általam kérteket, de ennek ellenére nagyon hektikusan kezdődött a mérkőzés. Sok helyzet maradt ki mind a két oldalon, szerencsére ebből mi jöttünk ki jobban. Ez annak is köszönhető, hogy a Kaposvár első számú centere gyorsan megkapta a második személyi hibáját. Nem volt jó mérkőzés, ellenben igen küzdelmes.

KAPOSVÁRI VK–SZOLNOKI DÓZSA 7–15 (0–2, 4–5, 1–3, 2–5)
Kaposvár, 140 néző. V: Várkonyi G., Csizmada.
KAPOSVÁR: Csoma – Kakstedter, Petrovszki, Langiewicz 1, Dobos D., MIJICS 2, Juhász-Szelei 1. Csere: Tóth Á., Palatinus, Vindisch 1, Varga B. 1, Horváth Á. 1. Edző: Surányi László
SZOLNOK: BÁNYAI – ANGYAL 3, NAGY Á. 2, Gbadamassi 2, Jansik D. 3, Konarik, Zovic 2. Csere: Schmölcz 2, Kovács G. 1, Milakovic, Teleki, Bárándi. Edző: Zsivko Gocics.
Gól – emberelőnyből: 7/1, ill. 10/4
Gól – ötméteresből: 2/1, ill. 3/2

A 16. forduló másik pénteki mérkőzésén: Eger–Ferencváros 9–14

Szombati porogram: UVSE–BVSC, 12.30, Szentes–Szeged, Miskolc–OSC, 18.00, PVSK–Debrecen, Bp. Honvéd–Vasas, 19.00.

Forrás: Nemzeti Sport, Új Néplap
Fotó: Illyés Csaba

 

 

468 ad