Fő támogatóink:

Le kellett játszani

2019 május 15.

Le kellett játszani

Tét nélkül utazott Splitbe a Szolnoki Dózsa, amely vereséget is szenvedett.

Jadran Split-Szolnok 15:10 (3:2, 5:3, 4:3, 3:2)
Gólszerzők: Zovics, Power 3-3, Krapics, Setka, Butics 2-2, Pejkovics, Popovics, Viskovics, ill. Prlainovics 6, Zalánki 2, Angyal, Jansik D.

Már a sapkakiosztásnál feltűnt, hogy a horvát bajnokság bronzérmét már megszerző, a magyar harmadik helyért még az Egerrel birkózó két csapat közül melyiknek is számít bármit is a BL-záró meccs. A szolnoki csapat lecsúszott a hannoveri Final 8-ről, a horvátok sehogy sem lehettek a csoportban ötödiknél jobbak. Ezért nem is volt fület letépő, vesét lerúgó iram, agresszivitás egyik csapatban sem.

A 3-as sapka alatt nem Bátori Bence, hanem Kovács Milán-, a 11-esben Szeghalmi Zsombor-, a 7-ben Pethe István, 1-ben pedig Kardos Gergely tevékenykedett. Vagyis Kis Gábort, Bátori Bencét, Nagy Viktort és Milan Alekszicset sem láthattuk a spliti medencében. A tartalékkapus- sapka alá a szemtelenül fiatal Hörömpő Botond ugrott be.

Kettő nullával indított a Jadran. Ezt még Angyal Dani és Zalánki góljaival még sikerült egalizálnunk, de innentől már nem sok szagunk volt a meccshez. Hárommal- néggyel is ment a Jadran, mi pedig nem tudtuk szűkíteni a különbséget.

A végére kialakuló mínusz öt talán orrhúzogató, de a számunkra komoly dolgok majd pénteken, Egerben dőlnek el.

468 ad