Fő támogatóink:

Lefújták a kupaszezont

2020 május 07.

Lefújták a kupaszezont

A LEN kedden hivatalosan bejelentette, hogy lezártnak tekinti a 2019-20-as európai kupasorozatokat, így sem a Bajnokok Ligájában, sem az Eurokupában nem folytatódnak a küzdelmek, nem lesz éremosztás. A BL-ben a címvédő Fradi és a főtábla-csoportját vezető OSC bánhatja ezt leginkább, de még csapatunknak, a Szolnoki Dózsának is lett volna esélye bejutni a nyolcas döntőbe. Az Eurokupában a Brescia–Eger párharcnak nem lesz már soha visszavágója. A budapesti úszó Eb-t pedig várhatóan 2021. május 10. és 23. között rendezik meg.

A vlv információi szerint a LEN döntéshozói nagy vita után határoztak a vízilabda-tornák befejezése mellett. (Elsősorban a görög sportdiplomácia harcolt a folytatás, valamiféle befejezés érdekében, ami érthető, hiszen az Olympiakosz mind a női, mind a férfi mezőnyben érdekelt volt.) A sok bizonytalansági tényező mellett a végső döntésben szerepet játszott az az erkölcsi szempont, hogy ha minden fontos versenyt elhalasztottak jövőre, (beleérve a juniorok kontinensbajnokságait), akkor nem volna illendő a klubok versenyét úgy kezelni, mintha már minden rendben volna.

Megvan a szabadkártyánk

Egyben A LEN közölte azt is, hogy a tornákat a következő szezonban megrendezik. A vlv úgy tudja, hogy a rendkívül zsúfolt versenynaptár miatt nem terveznek selejtezőket, vagyis csak a főtáblán szereplő csapatok küzdhetnek majd. A szabadkártyások ráadásul várhatóan anyagi könnyítést is kapnak, nem kell nevezési díjat fizetniük. Így viszont a főtábla két csoportjában csak hat-hat klub szerepel majd, hiszen a mezőnyt a selejtezőkből feljutó két-két csapat egészíti ki a jelenleg érvényes rendszerben. Csere ennek ellenére lehetséges a mezőnyben, hiszen a torna az utazások miatt rendkívül költséges és nem tudni, hogy a koronavírus-járványt követően minden érintett klub lesz-e olyan gazdasági helyzetben, hogy vállalni tudja a BL-t.

A szabadkártyások jelenlegi listája: Szolnoki Dózsa, FTC, CNA Barceloneta, Olympiakosz, Herceg Novi, Spandau 04, Jug Dubrovnik, Mladost Zágráb, Pro Recco, Hannover, Marseille, Dinamo Tbiliszi.

Forrás: vlv.hu. Új Néplap
Fotó: Illyés Csaba

468 ad