Fő támogatóink:

Magabiztos győzelemmel hangoltunk a BL-meccsre

Posted on 2021 október 14.

Magabiztos győzelemmel hangoltunk a BL-meccsre

Kiütéssel nyert csapatunk, a Szolnoki Dózsa a Szentes ellen a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén.

A Vízilabda Arénában Jansik Dávid (képünkön) nyitotta a gólok sorát a második percben, majd a 30 éves bekk hamar megduplázta találatai számát. A folytatásban is a hazaiak akarata érvényesült, már 6–0-t mutatott az eredményjelző, amikor a vendégcsapat is betalált, majd a második negyed végén ez még egyszer összejött – a mérkőzésen utoljára. Gárdonyi András ugyanis 86 százalékkal védett a találkozón, társai pedig a túloldalon szórták a gólokat, az utolsó játékrészben például összesen nyolcszor rezdült meg a szenteseik hálója.

A 20 gólos siker után tényleg csak formaságnak tűnik az október 22-i visszavágó, a szolnoki gárda lényegében ott van a legjobb négy között. Előbb azonban a Bajnokok Ligája playoffkörében kell nagyot alkotni, ugyanis a mieink szombaton 18.30-kor az OSC-t fogadják a BL-főtábláért zajló csata első összecsapásán.

SZOLNOKI DÓZSA–SZENTESI VK 22–2 (4–0, 5–2, 5–0, 8–0)

Vízilabda Aréna, 50 néző. Vezette: Várkonyi G., ifj. Kenéz Gy.

SZOLNOK: GÁRDONYI – Kovács G., KONARIK 3, Nagy Á. 1, Gbadamassi, ZOVIC 3, JANSIK D. 3. Csere: SCHMÖLCZ 3, Szeghalmi 2, ANGYAL 3, Pető A. 1, Milakovic 2, Melkuhn 1. Edző: Zsivko Gocics

SZENTES: Kovács K. – Makán, Kürti-Szabó, Bozó, Somogyi B., Chilkó, LAJKÓ 1. Csere: Pászti (kapus), Pellei K. 1, Hornyák, Mátyók, Kókai, Vörös. Edző: Pellei Csaba

Gól – emberelőnyből: 6/6, ill. 6/2
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. –

– A mai eredmény nem tükrözi hűen a két csapat közötti különbséget, de természetesen nagyon örülök neki, hogy ilyen sok góllal tudtunk nyerni – értékelt a lefújás után, Zsivko Gocics. – Az elején azt kértem a játékosoktól, ne úgy menjünk bele a meccsbe, hogy csak legyen vége, hanem koncentráltan játsszunk. Ezt meg is valósítottak a fiúk, s végig fenntartották ezt a fajta hozzáállást a mérkőzésen.

Pellei Csaba pedig azt nyilatkozta: – Ezúttal nem voltunk egy súlycsoportban a Szolnokkal. Azt gondolom, hét-nyolc találat benne lehetett volna a csapatban, de sajnos négy-öt biztos gólhelyzetet kihagytunk, a sok kapott gól pedig az összetételünkön is múlt. Ellenfelünk egyértelműen jobb volt nálunk.

Forrás: Szoljon.hu
Fotó: Illyés Csaba

468 ad