Fő támogatóink:

Magabiztos győzelemmel nyitottunk

Posted on 2021 január 14.

Magabiztos győzelemmel nyitottunk

Csapatunk, a Szolnoki Dózsa, a 19. fordulóból előrehozott mérkőzését játszotta a debreceni legénység ellen tegnap este a Vízilabda Arénában.

A friss válogatott kerettag, Konarik Ákos szerezte a 2021-es esztendő első bajnoki találatát, amire Olteán Sebastian gyorsan válaszolt. Még öt percig fej-fej mellett haladtak a felek. A negyed végén azonban Angyal Dániel lövésével 5-3-ra módosult az állás. Innentől viszont egy 6-0-s rohammal eltávolodott csapatunk vetélytársától. A folytatásban csak a különbség volt a kérdés, ami végül 13 gól lett a mieink javára.

Mivel vezetőedzőnk, Zsivko Gocics eltiltását töltötte, ezért csapatunkat, a másodedző, Hangay Zoltán írányította:  – Örülünk, hogy a majd’ egy hónapos bajnoki szünetet követően is nagy elánnal és fegyelmezetten játszott csapatunk. Az is öröm számunkra, hogy a Debrecen színeiben három szolnoki nevelésű fiatal játékos is szóhoz jutott a mérkőzésen – mondta a szakember.

A debreceniek edzője, Miroszlav Bajin pedig azt nyilatkozta:– Különösen védekezésben követtünk el nagyon sok hibát, sokszor rossz döntést hoztunk. Próbáltuk tartani a lépést a szolnokiakkal, de ők nagyon erősek hozzánk képest.

SZOLNOKI DÓZSA–DEBRECENI VSE 18–5 (5–3, 4–0, 5–1, 4–1)
Szolnok, Vízilabda Aréna,
zárt kapuk mögött. 

Vezette: Berki A., Pásztor A.
SZOLNOK: BÁNYAI – Konarik 2, Drasovics 1, Jansik D. 1, Pijetlovics 2, Filipovics 2, SZEGHALMI 2. Csere: Angyal 1, DŐRY 3, Schmölcz, Nagy Á. 1, KOVÁCS G. 3, Teleki. Megbízott edző: Hangay Zoltán
DEBRECEN: Kósik – Macsi M. 1, Oltean 1, SÜVEGES 2, Smitula, Macsi P., Zsilák. Csere: Krasznai B., Stefanidesz, Bodoróczki, Takács K. 1, Pethe, Kardos M. Edző: Miroszlav Bajin
Gól – emberelőnyből: 9/5, ill. 10/4
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. –
Kipontozódott: Schmölcz (20. p.), Krasznai B. (27. p.)
A listavezető, Szolnoki Dózsa szombaton 16 órakor Kaposváron szerepel bajnoki mérkőzésen.

Forrás: Nso.hu, Új Néplap
Fotó: Illyés Csaba

468 ad