Fő támogatóink:

Magabiztos siker a hazai nyitányon

2019 szeptember 08.

Magabiztos siker a hazai nyitányon

Két év után találkoztak újra a felek az élvonalbeli bajnokságban, hiszen a szegediek tavaly még az OB I/B osztályban vitézkedtek. A vendégektől az Európa-bajnok jobbszélső, Kiss Csaba, míg a hazaiaktól, az olimpiai bajnok center, Dusko Pijetlovics hiányzott.  

A szegediek már két góllal is vezettek, amkor Radomir Drasovics szépített, ami egyben az övéi első hazai bajnoki találata volt a szezonban. Aztán két perc alatt fordított a Dózsa, és innentől már a kezében tartotta a meccset. A nagyszünet előtt már három gólt volt a vendéglátók előnye, 7-4. A fordulást követően Bátori Bence és Drasovics növelte az övéi előnyét. A lelkesen és szervezetten játszó szegediek kapaszkodtak, de nem tudták szorossá tenni a meccset. A szolnokiak utolsó gólját a nagy kedvel játszó Szatmári Kristóf lőtte, 12-8.    

SZOLNOKI DÓZSA–SZEGEDI FVCS   12–8 (3–2, 4–2, 3–1, 2–3)

Vízilabda Aréna 300 néző. Vezette: Marnitz M., Tordai

SZOLNOK: NAGY V. – Jansik D., BÁTORI 3, R. DRASOVICS 3, Lazics, Angyal, V. Rasovics. Csere: Dőry, Shmölcz, Várnai, SZATMÁRI 3, Teleki 1, Szeghalmi 2. Edző: Zsivko Bocics
SZEGED: MOLNÁR D. – BOGDANOVICS 4, BOROS T. 2, Farkas K., Foskolos 1, Somlai, Berki R. 1 Csere: Szedmák, Bicskei, Zsigri, Börcsök, Lihoczky, Blank. Edző: Szabó Zoltán

Gól – emberelőnyből: 12/5, ill. 12/3
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 3/3

  • Nem véletlen, hogy a szegedi csapat eddig is sok gólt lőtt a mérkőzéseken, minden elismerésem a játékuknak és a hozzáállásuknak. mondta a lefújás után, Zsivko Gocics csapatunk edzője. – Mi kemény edzés munkából jövünk, de azt hozzá kell tennem, hogy még mindig az építkezés stádiumában vagyunk, de igyekszünk majd formába lendülni.

Szabó Zoltán a vendégek edzője pedig azt nyilatkozta: –  Elismerésem a csapatomnak, hogy a Magyar Kupa, a Ferencváros és a Szolnok mérkőzésen is helyt álltunk, ami reményt keltő és önbizalom növelő a jövőre nézve. A srácok megértették, hogy mit kértem és igyekeztek azt teljesíteni.

Kép: Zsivko Gocics  Fotó: Illyés Csaba
Forrás: nso

468 ad