Fő támogatóink:

Magabiztos továbbjutás a kupában

Posted on 2021 szeptember 17.

Magabiztos továbbjutás a kupában

A kaposvári csapat feladta a pályaválasztói jogot, így mindkét Magyar Kupa nyolcaddöntő mérkőzést Szolnokon játszották. A bajnoki címvédő számára nem okozott gondot a somogyi gárda legyőzése, előbb a csütörtök esti odavágón öt-, majd a pénteki visszavágón hat góllal nyertek Teleki Andrásék, és biztosan jutottak a negyeddöntőbe.
A második meccsen 12 év után állt ismét a szolnokiak kapujába, Gárdonyi András, aki az elmúlt években a Ferencváros hálóját őrizte. a második negyedben egy kavarodást követően belekaptak a szemébe, ezért kórházi kezelésre szorult. A második meccs hajrájában Gocics edző vízbe küldött két 16 éves fiatalt, Balla Dominikot és Cseh Alexet. Az utóbbi nagypapája és édesapja játékosa és edzője is volt egykoron a szolnoki csapatnak.
–  Az akarat, az agresszivitás és a tempó rendben volt mindkét meccsen, de pontosságban előre kell lépnünk – mondta a lefújás után Zsivko Gocics. – Lényegében nem fenyegette veszély a továbbjutásunkat, a játékban pedig ott tartunk, ahol tartanunk kell, ebben az időszakban.

Eredmények

Kaposvári VKSzolnoki Dózsa 813 (34, 35, 12, 12)
Szolnok: Bányai – Milakovic 1, Kovács G. 1, Angyal 1, Teleki 2, Jansik D. 1, Zovic 1. CSERE: Konarik 3, Gbadamassi 1, Schmölcz 1, Szeghalmi 1. Pető A. Edző: Zsivko Gocics.

Kaposvári gólszerzők: Horváth Á. 2, Juhász-Szelei 2, Langiewicz 1, Berta1 , Mijic 1, Vindisch 1.
Szolnoki DózsaKaposvári VK 126 (21, 32, 40, 33)
Szolnok: Gárdonyi – Milakovic 1, Kovács G. 2, Angyal 1, Gbadamassi 1, Jansik D., Zovic 2. CSERE: Bányai (kapus), Szeghalmi 2, Scmölcz 1, Balla D., Pető A., Teleki 2, Cseh A. Edző: Zsivko Gocics.
Kaposvári gólszerzők: Mijic 3, Vindisch 1, Juhász-Szelei 1, Langiewicz 1.

Továbbjutott: a Szolnok kettős győzelemmel (25–14).

Forrás: Új Néplap
Fotó: Illyés  Csaba

468 ad