Fő támogatóink:

Maradt esély a továbbjutásra

Posted on 2022 december 01.

Maradt esély a továbbjutásra

Az Eurokupában, a Bp. Honvéd–Szolnoki Dózsa nyolcaddöntős párharc szerda este indult a fővárosban, a Kőér utcai uszodában.

A mérkőzés végig parázs, kiélezett csatát hozott, amelynek végén vendéglátók örülhettek 13–11-es győzelmüknek.

Szinte végig a hazaiak vezettek a meccsen, a Dózsa azonban a remek lövőformában lévő Pásztor Mátyás (képünnkön) góljaival ott loholt ellenfele nyomában. A félidőben 7–6, a záró negyed előtt 10–8 volt az állás, mivel az utolsó negyedben felváltva potyogtak gólok, két találatnyi különbséggel megnyerte a Honvéd az odavágót.

  • Végig kézben tartotta a mérkőzést a Honvéd – mondta Hangay Zoltán, szolnoki csapat edzője, ezért teljesen megérdemelt a győzelme. Volt olyan, hogy hárommal is vezettek a fővárosiak, és támadtak négygólos különbségért, de a záró negyedben feljöttünk 12–11-re, mindezek tükrében elégedett vagyok az eredménnyel. Természetesen jobb lett volna egy góllal kikapni, de Ekler Zsombor és Hosnyánszky Norbert csúcsformában játszottak, nekünk pedig nem ültek a blokkjaink. Reméljük a következő szolnoki összecsapásra jobban összetudjuk rakni a védekezésünket.

A visszavágót december 14-én rendezik Szolnokon, a Vízilabda Arénában

Bp. Honvéd–Szolnoki Dózsa 13–11 (3–2, 4–4, 3–2, 3–3)

Gólszerzők:  Ekler 5, Hosnyánszky 4, Hessel B. 2, Hessel S. 1, Kevi 1, illetve Pásztor 6, Vismeg 2, Schmölcz 1, Ágh 1, Teleki 1.

További eredmények. Eurokupa: Vasas–Crvena zvezda (szerb) 15–10.

Bajnokok Ligája, 2. forduló: Novi Beograd (szerb)–OSC 17–9, Brescia (olasz)–Ferencváros 8–4.

Forrás: szoljon.hu
Fotó: Illyés Csaba/Szolnoki Dózsa

468 ad