Fő támogatóink:

Második vagy utolsó?

2019 május 16.

Második vagy utolsó?

Mi holnap le szeretnénk zárni-  a komplett szolnoki csapat akaratát fogalmazta meg Bátori Bence a csütörtöki videóelemzés előtt. 

A hazai 10−7-es győzelem után ezzel a lezárási szándékkal utazik Egerbe a csapat.

KIS GÁBOR, SZOLNOKI DÓZSA: Az Eger biztos vagyok benne, hogy kőkeményen fog játszani és megtesz mindent hazai pályán, hogy tudjanak érvényesülni. Nem tudom megmondani a meccs végét és az esélyeket se tudom megkülönböztetni, mert szerintem fifty-fifty. Nagyon kell nekünk az a győzelem.

A Vízilabda Arénában lejátszott meccs egyáltalán nem volt sima- miért is lett volna az. A harmadik negyed után 6−6 volt az állás.

BÁTORI BENCE, SZOLNOKI DÓZSA: Ez ugyanolyan kemény, ha nem még keményebb meccs lesz, mint a szolnoki. És az Eger mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy legyen egy harmadik meccs. Biztos vagyok abban, hogy nüanszokon fog múlni.

A bronzpárbaj első meccs után még mindkét csapatnak volt BL-kötelezettsége. Mivel sem a Dózsa keddi spliti vendégsége, sem pedig az Eger szerdai, Barceloneta elleni hazai meccse nem bírt semmiféle téttel, így nyilván úgy hiányzott, mint az Északi-sarkon a szélvihar. A szolnoki csapat 15−10-es vereséget szenvedett, az Eger 16−10-re kapott ki, ám mégis csak lőtt tíz gólt a BL-mezőny egyik legjobban védekező csapatának.

KIS GÁBOR: Hiába mondanám azt, hogy az Eger esélyesebb, akkor is úgy gondolom, hogy meg tudnánk őket verni idegenben. De ugyanezt el tudom mondani fordítva, ha minket tartanak esélyesnek. Ehhez elég, ha három helyzetünket kihagyjuk három perc alatt a mérkőzésen az utolsó negyedben, ők meg belőnek kettőt és megfordul a mérkőzés. Tehát én úgy gondolom, hogy itt mindennek össze kell jönnie.

A Dózsa keddi, utazással súlyosbított-, valamint az Eger szerdai hazai BL-meccse miatt is egyenlőnek tekinthetők az esélyek. Márpedig az már önmagában nagy dolog, ha egy csapat Egerben ötven százalékról indul. Jóllehet a bajnokság egyik fő támogatójának holnapján a pénteki hazai győzelem 2,6-es szorzóval kecsegtet, míg a vendégsiker 1,65-os pénzt hoz a konyhára.

BÁTORI BENCE: Jó esélyeink vannak. Ha ugyanúgy, a végéig koncentrálunk és figyelünk a védekezésre, mint az utóbbi meccsen, akkor jó esélyeink vannak.

A bronzpárbaj második mérkőzése pénteken 19 órakor kezdődik Egerben. A találkozót az Eger TV közvetíti élőben az egri klub hivatalos facebook-oldalán, ezt a jelet osztja meg az Olaj TV saját, facebook-os felületén.

468 ad