Fő támogatóink:

Megvan a tizedik bajnoki címünk

Posted on 2021 május 22.

Megvan a tizedik bajnoki címünk

Az egyik fél harmadik második győzelméig tartó vízilabda bajnoki döntő első felevonását a Szolnoki Dózsa a vártnál sokkal magabiztosabban, 18–10-re nyerte a vendég OSC Újbuda együttesével szemben a Vízilabda Arénában. A második meccsnek az OSC otthona, a Nyéki-uszoda adott otthont szombaton délután. A szolnoki gárda idegenben is kitett magáért, 14–13-es győzelmével megszerezte a bajnoki címet.

A legutóbbi nyolc gólos győzelmet követően sokan előre elkönyvelték a szolnokiak újabb sikerét és ezzel együtt a bajnokavatót, de Zsivko Gocics, a Dózsa vezetőedzője mindenkit óva intett az elbizakodottságtól: – Kemény meccs volt a szerdai, csak a második félidőben alakult ki a nagy különbség. Nincs nyolc gólos különbség a két csapat között, a lényeg az, hogy vezetünk a párharcban – mondta.

Nagy Viktor jó védéseivel indult a második mérkőzés, aztán az egyik ellentámadást követően a Dózsa, másik Nagy nevű játékosa, Ádám lőtt az OSC kapujába. A folytatásban potyogtak a gólok, a Dózsa többször is meglépett két, góllal, köztük volt Filip Filipovics pazar ejtése. A feljavuló hazaiak az első negyed végére azonban döntetlenre mentették az állást, 5–5. A továbbiakban Manhercz Krisztián révén először vezetett az OSC, majd Hárai Balázs előbb kettőre, majd Manhercz már háromra növelte az övéi előnyét. Ami egy 5–0-s hazai etapot jelentett, ugyanis az első negyedben még 3–5-ás állást is mutatott az eredményjelző. Majd Angyal Dániel törte meg a vészes szolnoki gólcsendet, 8–6.

Tehát két gólos OSC előnnyel indult a második félidő. Szerencsére Jansik Dávid gyorsan egyenlített, aztán Várnai Kristóf is betalált, majd Filipovics két bombája is célba ért. A negyed végén Nagy Ádám után Radomir Drasovics is beköszönt, így 10–11-es állásról indult a záró negyed. Ezután sem engedte ki a kezéből a vezetést a szolnoki gárda, igaz az OSC nem hagyta magát, és 13–13-ra egyenlített. Az utolsó percben azonban a mezőny legjobbjának, Angyal Dániel lövése a győzelmet és egyben bajnoki címet jelentette a Szolnoki Dózsa számára.

– Nagyon büszke vagyok a csapatomra, hiszen bajnokok lettünk, ami a játékosok elképesztő munkájának köszönhető – értékelt Zsivko Gocics, a Nemzeti Sportnak. – Mondhatják rám, hogy jó edző vagyok, de ilyen társasággal a hátam mögött lehet, hogy túlzásnak érezném ezt. Az OSC is megérdemelten nyert volna, de a sportban a szerencsére is szükség van, amiből nekünk még az utolsó másodpercekben is kijutott.

Maradva a számoknál ez a szolnoki klub 10. bajnoki aranyérme. GRATULÁLUNK!

OSC Újbuda–Szolnoki Dózsa 13–14 (5–5, 3–1, 2–5, 3–3)

Budapest, Nyéki-uszoda, zárt kapuk mögött. Vezette: Kun György, Csanádi Zsolt.

OSC: Lévai – Várnai 1, SALAMON 3, Erdélyi 2, HÁRAI 3, MANHERCZ K. 3, Burián 1. Csere: Tóth M., Bundschuh, Sziládi, Dala, Almási. Edző: Varga Dániel.
SZOLNOK: NAGY V. – Jansik D. 1, Konarik 1, Kovács G. 1, ANGYAL 3, FILIPOVICS 3, Nagy Á. 2. Csere: Pijetlovics, DRASOVICS 2, Szeghalmi, Schmölcz 1, Teleki, Dőry. Edző: Zsivko Gocics.

Fantasztikus évünk volt!

– Fantasztikus évünk volt, csodálatos sikerekkel – mondta dr. Nyerges Zsolt, a szolnoki klubot működtető tulajdonosi alapítványának alapítója – Előbb a Magyar Kupában veretlenül szereztük meg az ezüstérmet, majd megnyertük az Eurokupát, legutoljára pedig a bajnoki címet hódítottuk el. Mindez azt jelenti, hogy kiváló csapatunk van. Senki ne gondolja, hogy minden a költségvetésen múlik, hiszen abban a harmadik-negyedik helyen állunk a klubok közötti rangsorban. Bizonyítottuk, hogy csak sok munkával, megfelelő hierarchiával, jó szervezettséggel, szívvel és lélekkel lehet a legnagyobb sikereket elérni.

Dr. Nyerges Zsolt, a szakmai stáb munkája mellett kiemelte Filip Filipovics szerepét is. – A játékos személyes kapcsolataimnak köszönhetően került hozzánk. Amellett, hogy kiváló játékos, nagyszerű ember. Húzóemberünk volt, és remek pedagógus, sokat segített a fiatalok beépítésében. Azt gondolom, hogy telitalálat volt az ide hozatala.

Forrás: Nemzeti Sport,  szoljon.hu
Fotó: Balogh László/Nemzeti Sport

468 ad