Fő támogatóink:
Kiemelt támogatóink:
 

Megvan a továbbjutás, a csoportelsőség a tét vasárnap

Posted on 2022 október 29.

Megvan a továbbjutás, a csoportelsőség a tét vasárnap

Második napjához érkezett az Eurokupa 2. selejtezőkörének mezőnye, amelynek a szolnoki Vízilabda Aréna ad otthont három napon keresztül.

Mint tudjuk a rendező Szolnoki Dózsa mellett további három csapat, a szerb Crvena zvezda, a francia Montpellier és a litván EVK Zaibas alkotja a E jelű négyes mezőnyét, amelyből az első két csapat kvalifikálhatja  magát a kupasorozat nyolcaddöntőjébe.

A 2021-ben Eurokupa-győztes szolnoki legénység pénteken este kiütéssel 21–8-ra verte a Zaibas együttesét. A másik párban Crvena zvezda öt góllal múlta felül a Montpelliert.

Szombaton este tulajdonképpen már a továbbjutásért ugrott medencébe a szolnoki gárda a Montpellier ellen.

Az első negyedben még felváltva potyogtak  gólok, 2–2. A folytatásban aztán nagyon rákapcsolt a Dózsa, amely megmutatta hogy bőven van még különbség a magyar és a francia vízipóló között.  Gyors és pontos játékkal rukkoltak Pásztor Mátyásék, akik egy 7–1-es rohammal állva hagyták vetélytársukat. A fordulás után sem vette vissza a tempóból a nagy kedvel játszó Dózsa, amely végül is nyolc góllal bizonyult jobbnak francia vetélytársával.

Szolnoki Dózsa–Montpellier 15–7 (2–2, 7–1, 4–1, 2–3)

Gólszerzők: Pásztor 5, Kovács G.,Schmölcz, Vismeg 2-2, Ágh, Jansik D., Szeghalmi, Vámosi, illetve Ivankovics  2, Ben Romdhane, Dőry, Vilcot, Spilliaer, Vazin.

A szerb csapat ellen zárjuk a tornát

A szolnoki csapat második győzelme egyben azt is jelent, hogy a vasárnapi  zvezda elleni meccs végeredményétől függetlenül megvan a továbbjutás. A felek összecsapása majd csoportelsőséget fogja eldönteni. A belgrádi együttes is veretes múlttal rendelkezik, 2013-ban megnyerték a Bajnokok Ligáját. Mostani csapatuk nem képvisel olyan játékerőt, mint elődeik, leginkább tehetséges fiatalokból áll a keretük, edzőjük az a Dejan Szavics, aki a szerb válogatott szövetségi kapitányaként olimpiai világ és Európa-bajnoki címeket szerzett.

A torna eredményei és programja

Péntek: Szolnoki Dózsa–EVK Zaibas (litván) 21–8, Crvena zvezda (szerb)–Montpellier (francia) 12–7.

Szombat: Crvena zvezda–EVK Zaibas 9–4, Szolnoki Dózsa–Montpellier 15–7.

Vasárnap: Montpellier–EVK Zaibas, 9.30, Szolnoki Dózsa–Crvena zvezda, 11.00.

Forrás: szoljon.hu
Fotó: Illyés Csaba

468 ad