Fő támogatóink:

Most bajnoki meccsen találkozunk a BVSC-vel

2020 október 06.

Most bajnoki meccsen találkozunk a BVSC-vel

Ismét hazai medencében szerepel csapatunk, a Szolnoki Dózsa, amely szerdán 19.30-kor a BVSC legénységét látja vendégül a Vízilabda Arénában.
A sorsolás szerint az OB I. 7. fordulóját játsszák azok a csapatok, amelyek nincsenek most karanténban. A Dózsának a Honvéddal kellene ma este találkoznia, igen ám, de a fővárosiak karanténban vannak, ezért egy későbbi időpontban mérkőznek meg felek. A szolnokiak azonban játszani akarnak, ezért ma este pótolják a BVSC csapata elleni második fordulóból elmaradt mérkőzésüket.
Érdekesség, hogy a Magyar Kupa idei küzdelmeiben háromszor is összemérte erejét a szolnoki gárda a BVSC-vel, és mindegyik meccsen le is győzte fővárosi vetélytársát. Előbb a kaposvári selejtezőkörben 9–7-re, a budapesti középdöntőben 12–11-re nyert a Dózsa. Mindkét meccs szoros volt, csak a hajrában biztosította be győzelmét Zsivko Gocics együttese. Harmadszor a kupa budapesti elődöntőjében mérték össze erejüket, ahol magabiztos 11–5-s szolnoki siker született. Rá térve a bajnokságra a BVSC négy meccset tudott le idáig, , – PVSK 12–12, FTC 9–13, Szeged 19–9, KSI 20–10 – amelyekből hét pontot termeltek Pásztor Mátyásék. A szolnoki csapat is az ötödik bajnokija előtt áll, az előző négyet magabiztosan hozták Nagy Ádámék.
A mai meccs előtt Szeghalmi Zsombor, a Dózsa szélsője azt mondta: – Biztos vagyok benne, hogy ismét kemény brusztos meccset fogunk játszani a BVSC-vel. Kellemetlen stílusban vízilabdáznak, de megvan rá az ellenszerünk.
Tehát az ötödik bajnoki sikeréért száll vízbe ma este a szolnoki legénység, amelyre szombaton 16.45-kor újabb rangadó vár, amikor az OSC csapatát fogadják.

468 ad