Fő támogatóink:

Nagy csatában nyert csapatunk

2021 január 31.

Nagy csatában nyert csapatunk

A 18. fordulóban listavezető csapatunk, a Szolnoki Dózsa Miskolcon csobbant medencébe, ahol nagy csatában 11–10-es győzelmet aratott.

A szolnokiak ezúttal két alapemberüket a betegséggel bajlódó Kovács Gergőt, és a dobhártya repedést szenvedő, Konarik Ákost is nélkülözték a mérkőzésen. Akció Filip Filipovics és Radomir Drasovics akció góljaival kezdett a szolnoki legénység, de a hazaiak azonban gyorsan válaszoltak, sőt a második negyed közepén 6–4-re vezettek. Szerencsére még nagyszünet előtt Dusko Pijetlovics és Drasovics révén sikerült az egyenlítés, 6–6 A folytatásban a szolnoki nevelésű, Lukács Ábel és Magyar Márton találatával kétszer is a hazaiak vezettek, előbb Filipovics, majd Jansik Dávid (képünkön) egyenlített, 8-8. A harmadik negyed végén Filipovics szabaddobásgóljával vette át a vezetést a Dózsa, innen még kétszer is egalizáltak a hazaiak. A záró felvonásban négy és fél perccel a vége előtt a szerb átlövő újabb góljára mér nem érkezett válasz, 10–11.

– Nincs okunk a szégyenkezésre, minden játékosomat elismerés illeti azért a teljesítményért, amit nyújtott – mondta Kis István a miskolciak edzője. – Mindent megtettünk, elhasználtuk utolsó erőtartalékainkat is, és nem sok hiányzott a meglepetéshez. Tisztában vagyok azzal, hogy a Szolnok más alapozást végez mint mi, ők a nemzetközi porondra készülnek, ott akarnak helytállni.

Zsivko Gocics pedig ekképp nyilatkozott:  – Egyáltalán nem lett volna meglepetés, ha a miskolci csapat nyeri a találkozót – Mi ezúttal meglehetősen szerény teljesítménnyel rukkoltunk elő, és elmaradtunk a várakozástól. A miskolciak feladták a leckét, mi sokat hibáztunk, ez csaknem megbosszulta magát.

PANNERGY-MISKOLCI VLC–SZOLNOKI DÓZSA 10–11 (3–3, 3–3, 2–3, 2–2)
Miskolc,
Kemény Dénes uszoda,, zárt kapuk mögött. V: Tóth S., Berki A.
MISKOLC: HOFERICA – LUKÁCS Á. 2, Fried, Hornyák O. 1, Seman 2, MAGYAR M. 3, Vismeg Zs. 1. Csere: Lukács D., Berki 1, Sisán, Vismeg B. Edző: Kis István
SZOLNOK: Nagy V. – Angyal 1, Nagy Á., Jansik D. 1, D. PIJETLOVICS 2, F. FILIPOVICS 5, DRASOVICS 2. Csere: Dőry, Schmölcz, Teleki, Szeghalmi. Edző: Zsivko Gocics
Gól – emberelőnyből: 8/4, ill. 6/3

Gól –ötméteresből: –, ill. 3/1

A 18. forduló további eredményei: KSI–FTC 7–17, Kaposvár–OSC 6–15, Tatabánya–UVSE 9–13, Szeged–Vasas 7–9, Szentes–Budapesti Honvéd 13–9, BVSC–-Eger 7–3, Debrecen–PVSK 7–12.

Az élcsoport állása a 18. fordulót követően:
1. Szolnoki Dózsa (19. mérkőzés) 55 pont
2. OSC 49
3. Ferencváros 48
4. BVSC 38
5. Vasas 37
6. Honvéd 31
7. Eger 29
8. UVSE 29

Fotó: Illyés Csaba
Forrás: nso.hu, szoljon.hu

 

468 ad