Fő támogatóink:

Nagy utazás

2018 június 05.

Nagy utazás

Genovában újabb rendkívüli próbatétel vár a Szolnoki Dózsa pólósaira. Címvédőként utaznak a LEN Bajnokok Ligája nyolcas döntőjére. Csütörtökön a Jug Dobrovnikkal játszanak a negyeddöntőben. Tavaly e két csapat a BL-döntőben találkozott, akkor a szolnoki csapat nyert. 

Június hetedikén újra egymásnak feszül a két gigász, ezúttal azonban a BL elődöntő lesz a tét. Tavalyhoz képest mindkét oldal átalakult, még ha nem is alapjaiban, de a keret két- három helyen megváltozott. A horvátoktól Perrone és Vrlics is Barcelonába szerződött az új évadban, nálunk pedig Milos Csuk, Bátori Bence és Zalánki Gergő a személyi változás.

Most is egy nagyon erős csapat. Nyilván a Perrone kifejezetten egy irányító játékos volt náluk és olyan játékosok jöttek a helyükbe, akik inkább a gépezetben vannak benne. Nyilván azért így is nagyon sok és meghatározó és jó játékosuk van. Tulajdonképpen a világbajnok horvát csapatnak a nagy része az itt játszik a Dubrovnikban és csapatként nagyon nagyon jól funkcionálnak, nagyon gyorsak, gyors játékosaik vannak és nagyon jó a védekezésük, főleg, ha a Bijacnak jó napja van.- mondta Cseh Sándor vezetőedző még az egyik utolsó hazai edzés előtt. Hogy a több szolnoki játékoshoz hasonlóan „mindenbajnok” Bijacnak ne legyen jó napja, arról elsősorban a Dózsa játékosai tehetnek. De a tavalyi 10-5 után megismétli- e magát a pólótörténelem?

Nagyon remélem!- vágta rá a felvetésre Zsivko Gocics csapatkapitány.- Pedig nem hiszem, hogy olyan meccs lesz. Olyan szempontból, hogy nem hiszem, hogy bármelyik csapat meg fogja verni a másikat öt góllal. Nagyon kemény meccs lesz, az biztos. És nem lehet most tudni, hogy mit hoz a meccs és mit hoz a csütörtök este. De ami nagyon fontos, az az, hogy mi úgy szálljunk be a vízbe, hogy mindenki 100 %-osan adjon mindent a csapatért. Hogy ez milyen eredményre lesz elég, azt meglátjuk a meccs után. Szerintem, ha úgy megyünk a vízbe és úgy játszunk, akkor esélyesek vagyunk a továbbjutásra.

A Jug szerdán 9-4-re nyert Zágrábban, ezzel 3-1-re megnyerte a horvát bajnokság döntőjét. A Dózsa négy nappal korábban fejezte be a Fradi elleni döntőt, így az a furcsa helyzet állhat elő, hogy a szolnoki játékosok lesznek kevésbé fáradtak a BL- negyeddöntőben.

Tényleg csak ezzel a meccsel foglalkozunk, mert szerintem az lenne a legnagyobb hiba, ha most azt csinálnánk, hogy most úgy megyünk ki, hogy jaj! meg kell védeni a címet, vagy meg akarjuk védeni a címet. Meg olyan dolgokkal foglalkozunk, ami e mérkőzés után történhet meg, úgyhogy ez az egyetlen legfontosabb, hogy nyerjük meg a Jug-meccset és hogyha ezt megnyerjük, akkor majd a Sanyi felkészíti a csapatot és ő majd biztos egész éjszaka videózni fog az ellenfelünkről. Nagyon szeretném, hogyha a Reccoval játszanánk a következő meccset, vagy annak a mérkőzésnek a győztesével. De valljuk meg, a Recco hazai pályán nagyon nagy erőt képvisel, de legyünk ott!- vélekedett Kis Gábor. A csütörtökön kezdődő Bajnokok Ligája Nyolcas döntő másik magyar csapata, az Eger is igen komoly ellenfelet, a tizenháromszoros spanyol bajnok Barcelonetát kapta. Ennek a párharcnak a győztese az Olympiakosz- Spandau továbbjutójával játszik a döntőért. Olaszországban Recco- Brescia döntőt rendeztek, amelyet a Recco nyert, ez a párosítás ismétlődik meg a nap utolsó negyeddöntőjében. Ha túljutunk a Jugon, akkor ennek a meccsnek a győztesével játszunk.

Ha már négyben van egy csapat, a következő két nap az már mindenképpen éremért megy. Ha meg ugye kikap a csapat, akkor onnantól már csak ilyen veszett fejsze, hogy most akkor hányadik lesz pontosan. Nyilván komolyságot nem vesz el egyikből sem, de azért éremért mégis jobb játszani.– találta fején ismét a szöget Mezei Tamás, egyben meg is válaszolta azt a felvetést, hogy egy nyolcas döntő során egy-, vagy egyből három mérkőzésre kell-e készülni? Az M4 Sport az összes magyar érdekeltségű mérkőzést közvetíti. Az Olaj TV stábja pedig naponta több élő bejelentkezéssel tudósít a világ klubvízilabdázásának legnagyobb eseményéről.

468 ad