Fő támogatóink:
Kiemelt támogatóink:
 

Négygólos vereség a Szőnyi úton

Posted on 2024 április 14.

Négygólos vereség a Szőnyi úton

Az OB I. középszakaszának felsőházában csapatunk, a Szolnok Dózsa Praktiker 11–7-es vereséget szenvedett a BVSC uszodájában.
Nem a mieink szája íze szerint kezdődött a soros forduló, ugyanis az elődöntőért folyó harcban egyik riválisunk, az OSC kétgóllal nyert a Vasas otthonában. Így Pásztor Mátyásékon is rajta volt a győzelmi kényszer.
BVSC-Zugló–Szolnoki Dózsa Praktiker 11–7 (4–1, 2–2, 2–1, 3–3)
Budapest, Szőnyi út, 200 néző. Vezette: Fodor R., Csanádi Zs.
BVSC: GYAPJAS – Mészáros M. 1, Tátrai, Csacsovszky E., Csacsovszky A. 1, GYÁRFÁS 2, Horváth Á. 1. Csere: Csapó M. 1, KOVÁCS P. 1, GÁL D. 3, Bundschuh 1, Mészáros Cs., Balogh B. Edző: Kemény Kristóf.
SZOLNOK: Bányai – Jansik D., Kovács G. 1, Pásztor 1, Ágh, Vámosi, SZEGHALMI 1. Csere: Józsa (kapus), Vismeg Zs. 1, PETŐ A. 2, Teleki, Ionescu, Schmölcz 1. Edző: Hangay Zoltán.
Gól – emberelőnyből: 11/4, ill. 13/4
Gól – ötméteresből: 1/0, ill. 1/0
Kipontozódott: Horváth Á. (25. p.)
Kiállítva (végleg, cserével): Kovács P. (20. p.), Vismeg Zs. (26. p.), Pásztor M. (29. p.), Jansik D. (31. p.)
Sajnos a Tisza-partiak fellépése is rosszul indult a Szőnyi úton, a hazaiak ugyanis öt perc alatt háromgólos előnyhöz jutottak. Pető Attila szépített, ám a BVSC erre újabb találattal válaszolt Gyárfás Tamás révén.  A folytatásban is csak futott, vagyis úszott az eredmény után, a szolnoki csapat, amely ziccereket és emberfóros helyzeteket hibázott. A fővárosiak pedig éltek lehetőségekkel és biztosan tartották előnyüket. A második félidőben már közel egyenlő arányban potyogtak a gólok, a BVSC magabiztos győzelmét azonban nem fenyegette veszély. A szolnoki gárda jövő szombaton 18 órától a Vasast fogadja a középszakaszzáron.
– Brusztos meccset játszottunk a Szolnokkal, örülök, hogy mi jöttünk ki jobban belőle – mondta a lefújás után, Kemény Kristóf, a BVSC edzője. – Mindenki hozzátette a magáét, csapatként nyertük meg a találkozót, egy pillanatra sem engedtünk ki.
Hangay Zoltán pedig ekképp nyilatkozott: – Az egész mérkőzést uralta a BVSC, amely teher nélkül játszhatott, mi viszont a nagy tét miatt görcsössé váltunk. Hátul is akadtak pontatlanságok, de elsősorban támadásban hibáztunk sokat.
A felsőház további eredményei: FTC–Bp. Honvéd 23–9, Szeged–Kaposvár 11–10, Vasas–OSC 9–11.
A felsőház állása: 1. FTC 39 pont, 2. BVSC 27, 3. 3. Vasas 25, 4. OSC 19, 5. Szolnok Dózsa Praktiker 18, 6. Bp. Honvéd 17, 7. Kaposvár 6, 8. Szeged 3 pont.

Forrás: nso.hu, szoljon.hu
Fotó: Illyés Csaba

468 ad