Fő támogatóink:
Kiemelt támogatóink:
 

Nem fenyegette veszély a továbbjutásunkat

Posted on 2022 november 12.

Nem fenyegette veszély a továbbjutásunkat

Csapatunk, a Szolnoki Dózsa ismét magabiztos győzelmet aratott a Kaposvár ellen, és ezzel biztosította helyét a Benu Magyar Kupa negyeddöntőjében.

Bő két perc telt el a visszavágóból, amikor Kovács Gergő megszerezte a vezetést a Dózsának. A következő találatra majdnem egy negyedet kellett várni, amikor Schmölcz Norman (képünkön) talált be. A folytatásban már jobban használták ki helyzeteiket a csapatok. Hiába vezetett már 4-0-ra a szolnoki csapat, a vendégek azonban nem hagyták magukat és a nagyszünet előtt 6-4-re zárkóztak fel. A fordulás után a szokottnál többet hibáztak a Tisza-partiak és a somogyiak továbbra is ott loholtak a nyomukban. A harmadik negyedben 7-6-os állás után ismét Kovács és Schmölcz talált be, innentől már nem volt kétséges, hogy a visszavágót is a Dózsa nyeri. A 12-8-as végeredményt Pető Attila állította be a végjátékban.

–  A Kaposvár megmutatta, hogy számolni kell vele, hiszen egyre jobb formában játszik. Az első meccshez képest mi egy kicsit megnyugodtunk. A Kaposvár végig meccsben volt, nem reális a négy gól különbség. A továbbjutást azonban megérdemeltük, de ez kevés lesz a jövő szombati Honvéd elleni bajnokin – értékelt a Dózsa vezetőedzője, Hangay Zoltán.
Szolnoki Dózsa–Kaposvári VK 12–8 (1–0, 5–4, 2–2, 4–2)
Vízilabda Aréna, 200 néző. Vezette: Donauer M., Kovács S.
Szolnok: Józsa – Kovács G. 5, Vismeg Zs 1. Jansik D. Ágh, Pető 1, Szeghalmi. Csere: Belényesi, Schmölcz 3, Pásztor 2, Vámosi, Teleki, Simon D. Vezetőedző: Hangay Zoltán.
Kaposvár: Csoma – Kakstedter 2, Langiewicz 1, Berta J., Pellei F. 1, Szatmári 2, Juhász-Szelei. Csere: Szilágyi (kapus), Petrovski 1, Palatinus 1, Vörös, Aranyi, Takács J., Horváth Á. Vezetőedző: Surányi László.
Gól – emberelőnyből: 10/4, illetve 13/5.
Gól – ötméteresből: –, illetve 1/1.
Kiállítva, végleg cserével: Szeghalmi (27. p.).
Kipontozódott: Teleki (24. p.).
Továbbjutott: a Szolnok, 24–15-ös összesítéssel.
További eredmények: OSC–Debrecen 28–4, PVSK–Szeged 6–9, Szentes–Bp. Honvéd 4–15, Vasas–KSI 13–3, UVSE–FTC 9–15, BVSC–Invictus SC 23–6 – a győztesek jutottak a legjobb nyolc közé. A Miskolc–Eger meccset szombaton rendezik.

A negyeddöntők sorsolását hétfőn tartják, a mérkőzéseket november 23-26. között rendezik.

Forrás: Szoljon.hu
Fotó: Illyés Csaba

468 ad