Fő támogatóink:

Nem gyűrődött a papírforma

2020 február 03.

Nem gyűrődött a papírforma

Mint ahogy azt Zsivko Gocics, a szolnokiak vezetőedzője is várta vendéglátójuk, az UVSE kemény feladat elé állította csapatát. Benedek Tibor tanítványai szinte végig tartották a lépést jóval esélyesebb, az A csoport második helyén álló riválisukkal szemben. Minderre bizonyságul a záró negyed előtt még 8-7-es állást regiszráltak. A hajrában azonban Jansik Dávid vezérletével érvényesítette a papirformát a Dózsa.

– Nem gondolom, hogy több lett volna ebben a meccsben, elégedett vagyok azzal, ahogyan játszottunk – értékelt az nso-nak Benedek  Tibor. – Nagyon okosan és rendszerben vízilabdáztunk egészen addig, amíg nem jöttek a négyperces kiállítások. Fiatal játékosaim vannak, akik azt tudják játszani, amit gyakorolunk, és amikor új helyzet állt elő, tudtam, hogy már nincs sok esélyünk. A Szolnok jóval rutinosabb csapat, jobban reagált az öt az öt elleni játékra.

Zsivko Gocics pedig azt mondta: – Nagyon kemény és izgalmas meccset játszottunk, amiért mindkét csapatot elismerés illeti. Hiába léptünk el három góllal, nem tudtuk kihasználni a helyzeteinket, az UVSE pedig visszajött, és szépen tartotta is a lépést. Tudtuk, hogy nehéz feladat lesz nyerni, hiába fiatal az ellenfél, mégis nagyon jó és modern vízilabdát játszik. A három pontnak örülök, a hibákat majd kielemezzük.

A Szolnoki Dózsa szerdán 19 órakor a német Spandau csapatát fogadja BL-meccsen. Az összecsapást a Sport2 Tv élőben közvetíti.

UVSE-HUNGUEST HOTELSSZOLNOKI DÓZSA 1114 (1–4, 2–1, 5–2, 3–7)
Komjádi uszoda, 200
 néző. V: Vogel G., Homonnai

UVSE: Bisztritsányi – KONARIK 3, VIGVÁRI VENDEL 3, Korényi 1, Tóth K., Korbács 1, Seeler. Csere: Sziládi, Dala D. 1, Vámosi B., Molnár E. 1, Vigvári Vince 1. Edző: Benedek Tibor

SZOLNOK: BÁNYAI 1 – Szatmári, Bátori 1, JANSIK D. 3, D. LAZICS 4, V. RASOVICS 3, Drasovics 1. Csere: Várnai, Dőry, Schmölcz, Teleki, Szeghalmi, Angyal 1. Edző: Zsivko Gocics
Gól – emberelőnyből:
 15/6, ill 11/7
Gól – kettős emberelőnyből:
 1/1, ill. –
Gól – ötméteresből:
 2/2, ill. 2/2
Kipontozódott:
 Vigvári Vendel (31. p.)
Kiállítva (végleg, cserével):
 Várnai (27. p.), Tóth K. (27. p.)
Kiállítva (végleg, brutalitásért):
 Drasovics (23. p.), Szatmári (27. p.), Tóth K. (27. p.)
MESTERMÉRLEG
Benedek Tibor: 
– Nem gondolom, hogy több lett volna ebben a meccsben, elégedett vagyok azzal, ahogyan játszottunk. Nagyon okosan és rendszerben vízilabdáztunk egészen addig, amíg nem jöttek a négyperces kiállítások. Fiatal játékosaim vannak, akik azt tudják játszani, amit gyakorolunk, és amikor új helyzet állt elő, tudtam, hogy már nincs sok esélyünk. A Szolnok jóval rutinosabb csapat, jobban reagált az öt az öt elleni játékra.
Zsivko Gocics:
 – Nagyon kemény és izgalmas meccset játszottunk, amiért mindkét csapatot elismerés illeti. Hiába léptünk el három góllal, nem tudtuk kihasználni a helyzeteinket, az UVSE pedig visszajött, és szépen tartotta is a lépést. Tudtuk, hogy nehéz feladat lesz nyerni, hiába fiatal az ellenfél, mégis nagyon jó és modern vízilabdát játszik. A három pontnak örülök, a hibákat majd kielemezzük.

Az A csoport további eredményei: Tatabánya–FTC-Telekom 8-19, Szeged–Miskolc 10-14, PVSK-Mecsek Füszért–Debreceni VSE 14-11

A csoport állása: 1. FTC Telekom 30 pont, 2. Szolnoki Dózsa 27, 3. PannErgy Miskolci VLC 22, 4. PVSK-Mecsek Füszért 14, 5. UVSE 13, 6. Szeged 6, 7. Debreceni VSE 3, 8. Tatabánya 0 pont.

A B csoport eredményei: AVUS–A-HID OSC Újbuda 7-11, Kaposvári–VK ZF-Eger 8-16, Metalcom Szentes–Honvéd 10-7, VasasPlaket–BVSC-Zugló 10-12.

A csoport állása: 1. A-Híd OSC Újbuda 30 pont, 2. ZF-Eger 25, 3. Budapesti Honvéd 15, 4. BVSC-Zugló 15, 5. Metalcom Szentes 13, 6. VasasPlaket 8, 7. Kaposvári VK 7, 8. AVUS Szombathely 4 pont.

Forrás: nso.hu, Új Néplap
Fotó: Illyés Csaba

468 ad