Fő támogatóink:

Nem jó lenne, hanem muszáj!

2019 április 22.

Nem jó lenne, hanem muszáj!

Szerdán utolsó hazai BL-meccsét játssza a Szolnoki Dózsa. A Verona ellenit túlzás nélkül nevezhetjük a szezon eddigi legfontosabb mérkőzésének.

Nem mondhatjuk azt, hogy a Dózsa szerdai ellenfelének elnevezése logikus lépések sorozata. Az olasz klub BPM Sport Management néven fut a honi és az európai sorozatban, ebből még bajosan következtethetnénk az általa képviselt városra. Az egylet 1987-ben alakult, Veronában jegyezték be a sportszervezetet, amely hazai mérkőzését a Rómeó és Júlia városától 170 kilométerre fekvő, 83 ezres Busto Arsizioban rendezi. A pólós közbeszédben a „Verona” elnevezés nyert létjogosultságot, jóllehet e városhoz most már vajmi kevés köze van az olasz bajnokság (Campionato A1) harmadik helyén (1. Brescia 66 pont, 2. Pro Recco 66 pont, 3. Verona 57 pont) álló csapatnak. Az Olasz Kupa döntőjében ugyancsak harmadik lett, miután az elődöntőben kikapott a Bresciától, a bronzmérkőzésen viszont legyőzte az Ortigiát.

A Bajnokok Ligájában eddig öt meccset játszott idegenben: Hannoverben 11−10-re nyert, Dubrovnikban 9−8-ra kikapott, Zágrábban 7−7-et játszott, majd Splitben 12−9-es vereséget szenvedett. Legutóbb Berlinben vizitált, a Spandaut 13−8-ra győzte le. Mindezt azért érdemes tudni, mert alighanem a Szolnoki Dózsa és a Verona közül csak az egyik jut el a pólós mennyországba, vagyis a hannoveri Final 8-be (a Hannover ugyan a hatodik helyen áll a B-csoportban, de a rendező jogán ott van a negyeddöntőben). A Jug Dubrovnik már biztosan hannoveri résztvevő, mint ahogy az Olympiacos technikai vezetője is szervezheti már a németországi utazást. A címvédő görögök 24 ponttal a harmadik helyen állnak a csoportban: szerdán a Waspo Hannovert fogadják, az utolsó csoportmeccsen pedig a 26 pontos Veronát. Funtuliszéknak jó eséllyel néz ki e két meccsen a hat pont. Aminek éppenséggel mi is nagyon tudnánk örülni, hiszen ez azt jelentené, hogy Pireuszban is kikapna a BPM Sport Management.

És nem véletlenül kap külön nyomatékot az előző mondatban elhelyezett „is” szó. Mindez a felvetés ugyanis csak akkor nyer értelmet, ha szerdán (kezdés 19.00-kor, Sport1 TV ÉLŐ!!!) a Vízilabda Arénában a Szolnoki Dózsa nyer, majd az utolsó körben „lendületből” idegenben is legyőzi a Jadran Splitet (így lenne a mostani 21 pontunkból 27, míg az olaszok a számunkra kedvező forgatókönyv megvalósulása esetén megragadnának 26-nál). Ha minden így alakul, akkor a Jug Dubrovnik-Olympiacos-Szolnoki Dózsa trió kart karba öltve indulhat Hannoverbe.

Jelen állás szerint mindez azonban csak elmélet. A gyakorlatba csak akkor átültethető, ha szerda este fél kilenc után nem sokkal mosolygós, elégedett fehérsapkás pólósok jönnek ki a medencéből. De teljesen nyilvánvaló, hogy a mosolyt és az elégedettséget nem adják ingyen. Úgy általában sem, most pedig különösen nem. Az Alesiani, Fondelli, Luongo, Damonte révén olasz válogatottakat foglalkoztató (+ a montenegrói kapus, Dejan Lazovic és a szerb Radomir Drasovic) klub úti célja is természetesen Hannover.

Csapatunk tagjai hétfő délelőtt nem rendeződtek hosszú, tömött sorokba és nem indultak el kölnivízzel, szódásszifonnal, vedrekkel felszerelkezve a lányos házakhoz (e mulasztásért ezúton is kérünk elnézést!), merthogy a locsolkodásra szánt időt is a medencében töltötték. Hiszen a szezon eddigi legfontosabb meccse jön!

468 ad