Fő támogatóink:

Nem mehetünk Hannoverbe

2019 április 25.

Nem mehetünk Hannoverbe

Komoly ellenszélben 6-6-os döntetlent játszott a Bajnokok Ligája 13. fordulójában a BMP Sport Managementtel a Szolnoki Dózsa. A hazai X egyben azt is jelenti, hogy az olasz csapat ott lesz a Final 8-ben, mi viszont nem.

SZOLNOKI DÓZSA–BPM SPORT MANAGEMENT (olasz) 6–6 (0–0, 2–3, 2–1, 2–2)
SZOLNOK: NAGY V. – Bátori, Szatmári, ANGYAL, Lazics, V. Raszovics 2, Zalánki. Csere:ALEKSZICS 2, Szeghalmi, Jansik D. 1, Teleki 1. Vezetőedző: Zsivko Gocics
BPM: LAZOVICS – Di Somma, Luongo 1, Fambelli, Graszovics 1, Alessiani 1, DOLCE 2. Csere: Mirarchi 1, Valentino, BRUNI, Damonte. Vezetőedző: Marco Baldinetti

Élet-halál meccsre (költői túlzás) készült a Szolnoki Dózsa. Újfent Kis Gábor és Andrija Prlainovics nélkül. A feladat viszont irgalmatlanul keménynek tetszett: győzni. Egy olyan olasz csapat ellen, amelynek ugyancsak a győzelem- vagy legalábbis a „nemkikapás” volt a célja Szolnokon.

A tét nagyon nyomta mindkét csapatot, ennek is tudható be, hogy az első negyedben nem született gól- mindkét csapat három- három emberelőnyt hagyott ki, vagy ha úgy jobban tetszik, ugyanennyit védekezett le. Viktor Rasovics hosszú gólcsendet tört meg, majd centerből betalált Teleki Andris is, de az olaszok még a második negyedben fordítottak, sőt, a harmadik nyolc perc első gólját is ők lőtték.

Komoly kényszer alatt játszott a Dózsa, de meg kell hagyni, rendkívüli küzdőképességgel. Egyenlítettünk, sőt, a negyedik negyed elején vezettünk is Alekszics előnygóljával. Támadhattunk a plusz kettőért, Bátori lövését blokkolták, túlnan pedig egyenlítettek az olaszok. Akik újfent megvillantották színészi képességeiket, hiszen Luongo ütötte meg Zalánkit, majd előadta a hattyú halálát. A horvát- spanyol bírópáros azonban a mi balkezesünket állította ki. Nyilván nem kell összeesküvés-elméletet gyártani, de azt nem árt tudni, hogy a nemzetközi vizes szövetség vezérkarában jóval több olasz potentát foglal helyet, mint magyar.

6−6 lett a vége, ezzel pedig eldőlt, hogy nem lehetünk ott a hannoveri Nyolcas Döntőben. De talán önbecsapás volna csak a szerdai X-re kihegyezni a „miért nem sikerült?”- kérdéskörét.

468 ad