Fő támogatóink:
Kiemelt támogatóink:
 

Nem sikerült a bravúr, vereség a Komjádiban

Posted on 2023 április 23.

Nem sikerült a bravúr, vereség a Komjádiban

Csapatunk kétgólos vereséget szenvedett a Vasas otthonában, ami az jelenti nem jutottunk be az elődöntőbe, az 5–8. helyért játszunk majd a folytatásban.

VASAS–SZOLNOKI DÓZSA 11–9 (3–2, 1–2, 3–2, 4–3)
Komjádi uszoda, 300
 néző. Vezette: Tóth I., Rubos K.
VASAS: MITROVICS – Bátori 1, ERDÉLYI 3, Zerinváry, Bedő, Nagajev 1, Sedlmayer. Csere: KONARIK 4, Sélley-Rauscher 1, Gábor L. 1, Randjelovics, Simon R. Edző: Szlobodan Nikics
SZOLNOK: Bányai – Kovács G. 2, PÁSZTOR 3, Vismeg 1, Ágh, Vámosi, Jansik D. Csere: SZEGHALMI 3, Belényesi, Pető, Schmölcz, Teleki. Edző: Hangay Zoltán

Gól – emberelőnyből: 13/4, ill. 10/4
Gól – ötméteresből: 3/3, ill. 3/3
A rangadó tétje a legjobb négy közé jutás volt a felek számára. A válogatott szélső Erdélyi Balázs vezetőgóljára Szeghalmi Zsombor gyorsan válaszolt. Hatalmas küzdelem folyta a Komjádi uszoda soka nagy csatát megélt medencéjében. Mindkét gárda elszántan védekezett, jó helyen voltak a blokkok mindkét oldalon és a kapusok is rendre jól hárítottak, az első félidő pedig 4–4-es állással zárult.  

A térfélcserét követően két góllal meglépett a Vasas, de a Dózsa nem hagyta magát, Pásztor Mátyás (képünkön) akcióból és Kovács Gergő öt méteresből lőtt góljával kiegyenlítette hátrányát. A piros-kékek azonban a tavaly még a Dózsa soraiban szereplő Konarik Ákos duplájával ismét kétgólos előnyhöz jutottak. A Tisza-parti alakulat továbbra sem adta fel a záró negyedben Vismeg Zsombor szép lövésével majd Pásztor ötméteresével újra egy gól távolságra zárkózott fel. A kaotikus végjátékban azonban  a Vasas nem engedte ki a kezéből a vezetést, és megnyerte a rangadót. Mindez azt jelenti, hogy a Ferencváros és az OSC mellett a Honvéd és a Vasas jutott a négy közé, míg a mieink az 5–8. helyért lesznek érdekeltek a továbbiakban.

– Két negyeden át jól védekeztünk, de a folytatásban követtünk el hibákat – mondta Szlobodan Nikics, az nso-nak. – Az OSC elleni meccs után két napunk volt a regenerációra, de megoldottuk a feladatot. Büszke vagyok a csapatomra, mert az alapszakasz végén fontos rangadókat nyertünk.
Hangay Zoltán pedig azt nyilatkozta: – Megérdemelten nyert a Vasas, de le a kalappal a játékosaim előtt, mert elhitték, hogy lehet esélyünk a győzelemre. Amikor felzárkóztunk, buta gólokat kaptunk, a végjátékot jobban bírta az ellenfél. Folytatjuk a munkát, mostantól az ötödik hely megszerzésére koncentrálunk.      

További eredmények: KSI–OSC 10–18, Eger–FTC 8–14, Szeged–Bp. Honvéd 6–11, BVSC—PVSK 11–8, Miskolc–Kaposvár 10–11, Szentes–UVSE 10–10.

Az alapszakasz végeredménye: 1. Ferencváros 76 pont, 2. OSC 70, 3. Vasas 60, 4. Bp. Honvéd 57, 5. Szolnoki Dózsa 55, 6. BVSC 46 7. Eger 46, 8. Miskolc 27, 9. UVSE 23, 10. Szeged 23, 11. Kaposvár 23, 12. PVSK 14, 13. Szentes 8, 14. KSI 5 pont.

Forrás: szoljon.hu, nso.hu
Fotó: Illyés Csaba

468 ad