Fő támogatóink:

Nem sikerült a bravúr

2019 november 09.

Nem sikerült a bravúr

Zsivko Gocics tanítványaira ezúttal is nehéz feladat várt, ugyanis az az Olympiakosz Pireusz látogatott a Tisza-partra, amely 2018-ben megnyerte a sorozatot, idén pedig csak a döntőben maradt alul a Ferencvárossal szemben. A görögök játékerejét jól mutatja, hogy a mostani kiírásban még pontot sem veszítettek.

A Szolnok szerzett vezetést, utána azonban rendre a címvédőnél volt az előny, hol egy, hol két találattal.

A második negyedben, 3–5-ös állásról az addig is termékeny szolnoki délszláv légiós alakulatból a center, Djordje Lazics egyenlített, a nagyszünetre azonban az Olympiakosz vonulhatott el jobb helyzetből (5–6).

A folytatásban Radomir Drasovics már harmadszor volt eredményes (6–7), a pontatlan támadásbefejezések miatt azonban csak szépíteni tudott, egyenlítenie nem sikerült a Szolnoknak, a görög együttes 8–7-re győzött.

A Szolnok az ötödik fordulóban a horvát Jadran Split együttesét fogadja.

A BL-ben két nyolcas csoportban zajlanak a küzdelmek, a nyolcas döntőnek már automatikusan tagja a rendező olasz Pro Recco, amely a B csoportban szerepel többek között a Ferencváros és az OSC társaságában.

– A gólokat olyan hibákból kaptuk, amelyeket szerettünk volna elkerülni, ezen a szinten nem férnek bele. A rutinos csapatok – mint az Olympiakosz – kihasználják azokat, ezért kaptunk ki – mondta Zsivko Gocics, a Szolnok edzője. –  Öt vagy hat akciógólt szereztek a görögök, így nem megy, pláne ilyen kevés gólos mérkőzésen. Nem szégyen vereséget szenvedni az Olympiakosztól, az zavar azonban, hogy azokat a hibákat követtük el, amelyeket előzetesen megbeszéltünk, hogy nem szabad.

Theodorosz görög csapat Vlahosz, a edzője pedig azt nyilatkozta: – A Szolnok nagyon átalakult erre az idényre, szerintem sokkal jobb lett, szóval különösen értékes az ellene aratott siker – persze minden idegenbeli győzelem az. Remekül kellett védekezünk, és különösen az utolsó negyedben meg is tettük, de a sikerrel sem áll meg az élet.

SZOLNOKI DÓZSA–OLYMPIAKOSZ PIREUSZ (görög) 7–8 (2–3, 3–3, 1–2, 1–0)

Vízilabda Aréna, 900 néző. V: Gómez (spanyol), Peris (horvát)
SZOLNOK: Nagy V. – Bátori, DRASOVICS 3, Jansik D., D. Pijetlovics, V. Rasovics 1, ANGYAL. Csere: LAZICS 1, Szubotics 1, Várnai, Dőry 1, Szeghalmi. Edző: Zsivko Gocics
OLYMPIAKOSZ: ZERDEVASZ – SZ. MITROVICS 2, Gunasz, Szkumbakisz 1, Buljubasic 1, Geniduniasz, Jokovic 1Csere: MILONAKISZ 2, Derviszisz, Kakarisz 1, Murikisz, Argiropulosz-Kanakakisz. Edző: Theodorosz Vlahosz
Gól – emberelőnyből: 11/3, ill. 7/2
Kipontozódott: Szkumbakisz (29. p.), Kakarisz (31. p.)

Forrás: MTI , Nso.hu,
Fotó: Illyés Csaba

468 ad