Fő támogatóink:
Kiemelt támogatóink:
 

Nem sikerült a bronzmeccs

Posted on 2024 január 17.

Nem sikerült a bronzmeccs

A Zágrábban zajló Európa-bajnokságon vereséggel fejezte be szereplését a magyar válogatott, miután ötgóllal kikapott a bronzmeccsen az olaszoktól, így a negyedik helyen zárt.

A Szolnoki Dózsa Praktiker kapusa, Bányai Márk (képünkön) a vereség ellenére is jól teljesített a mieink kapujában, azt mondta a Nemzeti Sportnak:Az egyik szemem sír, a másik nevet, olyan menetelésbe kezdtünk, amire mindenki büszke lehet, de a zárás nem lett valami fényes. Beütött a vírus, Gyapival mi nem is védtünk az utolsó edzésen, a stábból Gárdonyi Bandi őrizte a kaput. Kicsit így nehéz volt, de nem akarok kifogásokat keresni, mindenki beletette a szívét és a lelkét, most ez erre volt elég. Nyilván most csalódottak vagyunk, de idővel szebb lesz az emlék.

OLASZORSZÁG–MAGYARORSZÁG 12–7 (4–1, 4–2, 2–1, 2–3)
Zágráb, 800 
néző. Vezette: Alexandrescu (román), Putnikovics (szerb).
OLASZORSZÁG: DEL LUNGO – Marziali, FONDELLI 3, Di Fulvio, Bruni, Di Somma 1, ECHENIQUE 3. Csere: Presciutti 1, Renzuto 1, Velotto 1, Condemi, CANELLA 2. Szövetségi kapitány: Alessandro Campagna.
MAGYARORSZÁG: Gyapjas – VIGVÁRI VINCE 3, Nagy Á. 1, Pohl, Kovács P., Burián 1, Tátrai 2. Csere: BÁNYAI (kapus), Molnár E., Hárai, Vigvári Vendel, Vismeg, Varga V. Szövetségi kapitány: Varga Zsolt.
Gól – emberelőnyből: 7/2, ill. 11/3.

Gól – ötméteresből: 1/1, ill. –

A döntőben spanyol válogatott 11–10-re legyőzte a házigazda horvát csapatot, így a spanyolok először nyertek Eb aranyérmet, és ezzel az olimpiai kvótát is megszerezték.

Forrás: Nemzeti Sport
Fotó: vlv.hu

468 ad