Fő támogatóink:
Kiemelt támogatóink:
 

Nem sikerült a kupabravúr

Posted on 2023 február 09.

Nem sikerült a kupabravúr

Hatalmas csatában, csapatunk egy gólos vereséget szenvedett az olasz Trieszttől az Eurokupa negyeddöntőjének visszavágóján, és ezzel az Adria-parti gárda jutott az elődöntőbe.

Rosszul indult a meccs a Dózsa számára, mert négy perc alatt három gólt lőttek az olaszok, míg a mieink rendre pontatlanul céloztak. Aztán hat perc után megtört a jég, előbb Schmölcz Norman (képünkön) átlövésből, majd Teleki András egy közeli kapáslövéssel szépített. A második negyedben azonban remek játékkal egy 3–0-s rohammal, Jansik Dávid , Szeghalmi Zsombor és Kovács Gergő révén nagyot fordított az álláson a  szolnoki csapat. A folytatásban ismét a hazaiak percei következtek, akik sorozatban három gólt lőttek, 7–5-re. Közben Vincze Gergő, a Dózsa másodedzője, reklamálásért piros lapot kapott a játékvezetői párostól.

A továbbiakban, vagyis a térfélcserét követően sem hagyta magát lerázni a Dózsa, a jó védekezés mellé Bányai Márk kapus bravúrjai is párosultak, sőt Vismeg Zsombor és Jansik Dávid után Pásztor Mátyás is betalált, Ismét fordult a kocka, 7–8. a negyed végén azonban egy szerencsés, kapufás góllal egyenlítettek az olaszok.

A zárófelvonásban Kovács Gergő góljával hosszabbításra állt a Dózsa, 8–9. A hazaiak azonban ismét repesztettek egy 3–0-s rohamot. Innen már csak szépíteni tudott a vendégalakulat, a meccset a trieszti gárda nyerte, kettős győzelemmel a legjobb négy közé jutott.

– Nehéz higgadtan értékelni és a külső körülményekkel nem is akarok foglalkozni – mondta a lefújás után vlv.hu-nak Hangay Zoltán, a Szolnok edzője. – Szerintem ezt a párharcot nem itt, hanem otthon veszítettük el. Szolnokon megvolt az esélyünk arra, hogy több góllal nyerjünk, sajnos, volt egy három-négy perces rossz periódusunk , aminek következtében a Trieszt visszajött a meccsbe.  Ezzel együtt úgy gondoltam, hogy nem veszítettük el a továbbjutás esélyét. Fel is készültünk mindenre, arra is, hogy lesznek fura dolgok, így is történt, de meg kell tanulnia a csapatnak, hogy ez van nemzetközi mezőnyben, ilyen a bíráskodás. Természetesen ki kell elemeznünk majd a mérkőzést, de az élet nem áll meg, szombaton este hat órakor jön hozzánk az Eger, van velük szemben törleszteni valónk, nagyon fontos, hogy nyerjünk ellenük.

Trieste Pallanouto (olasz)–Szolnoki Dózsa 11–10 (3–2, 4–3, 1–3, 3–2)

Trieszt, 1000 néző. Vezette: Koryzna (lengyel), Savinovic (horvát).

Trieszt: Oliva – Inaba 2, Bini, Bego, Vrlic, Mezzarobba 2, Valentino 1, Podgornik 1, Petronio, Buljabasic 1, Razzi 1, Mladossich 3. Edző: Daniele Bettini.

Szolnok: Bányai – Pásztor 1, Belényesi, Kovács G. 3, Szeghalmi 1, Schmölcz 1, Pető, Jansik D. 2, Vismeg Zs. 1, Ágh, Teleki 1, Vámosi. Edző: Hangay Zoltán.

Forrás: szoljon.hu, vlv.hu
Fotó: Illyés Csaba

468 ad