Fő támogatóink:
Kiemelt támogatóink:
 

Nyerő pozícióból veszítettünk

Posted on 2024 május 09.

Nyerő pozícióból  veszítettünk

Az élvonalbeli bajnokság 5. helyért folyó páros csata első mérkőzésén a Szolnoki Dózsa Praktiker csapata vereséget szenvedett a Budapesti Honvéd otthonában.

EPS-Honvéd–Szolnoki Dózsa Praktiker 13–12 (4–6, 3–3, 2–2, 4–1)

Budapest, Kőér utca, 200 néző. V: Kovács Cs. T., Debreceni N.
HONVÉD: FARKAS D. – Kiss B., EKLER B. 2, Kevi, Fejős, Hessels B. 1, Vadovics 1. Csere: Szépfalvi 1, Gregor, Sugár 1, EKLER ZS. 6, HESSELS S. 1. Edző: Szivós Márton.
SZOLNOK: Bányai – Pető 1, PÁSZTOR 4, Vámosi, Ágh 1, Jansik D., KOVÁCS G. 2. Csere: Schmölcz 1, Vismeg  1, Simon D., Ionescu, SZEGHALMI 2, Böröczky. Edző: Hangay Zoltán.
Gól – emberelőnyből: 11/8, ill. 10/6

Gól – ötméteresből: –, ill. 1/1.

Pető Attila nyitotta meg a gólok sorát és innentől egészen a végjátékig a szolnoki együttes vezetett és irányította a játékot. Rendre két-három góllal vezettek a szolnokiak, különösen Pásztor Mátyás villogott, aki négyszer is betalált a Honvéd hálójába. Úgy tűnt, hogy elveszi a Honvéd pályaelőnyét a Dózsa, a záró negyedben Szeghalmi Zsombor találatával 9–12-es állást mutatott az eredményjelző. A hajrában azonban a hazaiak Ekler Zsombor  vezérletével egyenlítettek, majd az utóbbi játékos két másodperccel a vége előtt az övéi győztes gólját is megszerezte, 13–12.

– Fontos volt, hogy itthon nyerjünk. A játékosaim mindvégig hittek abban, hogy megfordítják a mérkőzést, nagyon büszke vagyok rájuk – mondta Szivós Márton, a Honvéd edzője.

Hangay Zoltán pedig azt nyilatkozta: – Ezt a találkozót nagyon nehéz lelkileg feldolgozni, az utolsó fél negyedben saját magunkat vertük meg.

Az egyik fél második győzeleméig tartó párharc következő meccsét pénteken 19 órakor rendezik a Vízilabda Arénában.

További eredmények, elődöntő

Szerda: Vasas–BVSC 14–11 (az állás: 6–3)

Csütörtök: Ferencváros–OSC, 20.00.

A 7. helyért: Kaposvár–Szeged 17–18 (az állás: 1–0)

Forrás: nso.hu, szoljon.hu
Fotó: Illyés Csaba

468 ad