Fő támogatóink:

Oda lett a veretlenségünk

Posted on 2021 november 14.

Oda lett a veretlenségünk

A hazai medencében játszó Vasas 9–5-re legyőzte a címvédő csapatunkat, a Szolnoki Dózsát a vízilabda OB I. alapszakaszának 8. fordulójában.

A szolnoki csapaton láthatóan érződött a szerdai kupa vereség, amit az olasz Ortigiától szenvedtek el. A vendéglátók pedig éltek a lehetőséggel és lerohanták a Dózsát a meccs elején, és már az első negyedet követően három góllal vezettek, 4–1.
A következő negyedben is csak egy gólra volt képes a szolnoki gárda, szerencséjükre a Vasas is csak kettőt jegyzett, 6–2. A fordulást követően Szeghalmi Zsombor szépített, de három gólnál közelebb már nem tudtak férkőzni vetélytársukhoz. Pedig lehetőségek megvoltak, de a vendég lövések legtöbbször elhaltak a Vasas védők blokkjában. A  hajrá nem hozott különösebb izgalmakat, a fővárosi együttes behúzta a rangadót, 9–5. A szolnoki csapat pedig elszenvedte első bajnoki vereségét.

– Egész héten erre a meccsre készültünk, nagyon örültem, hogy viszontláttam a medencében a munka eredményét. Sikerült kihasználnunk, hogy a Szolnok velünk ellentétben játszott hét közben. Ez a siker csak a kezdet, dolgozunk tovább – értékelt Szlobodán Nikics, a Vasas edzője.

Zsvko Gocics pedig azt mondta: – – A találkozó elején kihasználta az ellenfél a hibáinkat, ellépett három-négy góllal. Amikor esélyünk lett volna a felzárkózásra, nem tudtunk higgadtan játszani. Jól jön az előttünk álló másfél hetes mérkőzés nélküli időszak. Sok sikert kívánok barátomnak, Szlobodan Nikicsnek az edzői pályafutásához!

A-Híd VasasPlaket–Szolnoki Dózsa 9–5 (4–1, 2–1, 1–2, 2–1)

Budapest, Komjádi uszoda, 350 néző. Vezette: Kun Gy., Tóth I.
VASAS: MITROVICS – Bátori, ERDÉLYI 3, Randjelovics 1, MEZEI 1, Drasko Brguljan 1, Vadovics V. 2. Csere: Sedlmayer, Bedő, Zerinváry 1, Simon R., Szatmári. Edző: Szlobodan Nikics
SZOLNOK: BÁNYAI – KONARIK 3, Nagy Á., Milakovic, Gbadamassi, Jansik D., Szeghalmi 1. Csere: Teleki, Angyal, Zovic, Kovács G., Schmölcz 1. Edző: Zsivko Gocics
Gól – emberelőnyből: 7/3, ill. 8/2
Gól – ötméteresből: 2/2, ill. –
A 8. forduló további eredményei: Ferencváros–UVSE 14–8, BVSC–Bp. Honvéd 11–10, Debrecen–Miskolc 11–12, Szeged–PVSK 10–7, Szentes–Kaposvár 7–7, OSC–Eger 17–9.

A bajnokság élcsoportjának állása: 1. FTC 24 pont, 2. Vasas 22, 3. OSC 21 (115–61) 4. Szolnok 21 (106–60), 5. BVSC 15, 6. Honvéd 13 pont.

Forrás: Új Néplap, nso.hu
Fotó: Illyés Csaba

468 ad