Fő támogatóink:

Oda lett a veretlenségünk

2021 április 30.

Oda lett a veretlenségünk

A címvédő Ferencváros négy góllal bizonyult jobbnak a listavezető szolnoki csapatnál a 29. forduló rangadóján.

A balkezes játékosok találtak be a meccs elején, Filipovics góljára Zalánki válaszolt, majd Szeghalmi volt eredményes, 2-1. A folytatásban 3-3-as állásig fej fej mellett haladtak a felek, aztán Jakszics góljával átvette a vezetést a Fradi. A zöld-fehérek jól védekeztek, és ha védőik blokkján átjutott a labda még mindig ott volt a jól védő Vogel Soma. A második negyedben Jansik Szilárd góljával már két góllal járt előrébb a Fradi a Dózsánál. A fordulást követően semmi sem sikerült a vendéglátoknak, míg a címvédő sorra érte el találatait, 5-11. Pijetlovics törte meg a kínos hazai gólcsendet, amire Varga Dénes válaszolt, majd Angyal Dáiniel lövésével alakult ki a 7-11-es végeredmény.

– Jó meccset játszottunk Szolnokon, az első két negyedben nagy iramot diktált a hazai csapat, de sikerült megállítanunk. Utána stabil volt a védekezésünk, Vogel Soma bravúrokat mutatott be, ez volt győzelmünk kulcsa – mondta a lefújás után, Varga Zsolt, a Fradi edzője.

A szolnokiak edzője, Zsivko Gocics pedig azt mondta: – Az első félidőben kicsivel jobbak voltunk a Fradinál, el is húzhattunk volna, de ziccereket hibáztunk. A nagyszünet után viszont a Fradi kiválóan védekezett, és nem tudtunk gólokat lőni. Oda a veretlenségünk, de legalább lekerült a teher a vállunkról.

Csapatunk szombaton 11.30-kor KSI legénységét fogadja a Vízilabda Arénában, győzelmünk esetén megnyerjük az alapszakaszt.

SZOLNOKI DÓZSA –FTC-TELEKOM 7–11 (3–2, 2–5, 0–3, 2–1)     
Vízilabda Aréna, zárt kapuk mögött. V: Tóth I., Kovács Cs. T.
 SZOLNOK:  Nagy V. – Drasovics, Kovács G.   1,      Jansik D., PIJETLOVICS  2,      Angyal      1,     Filipovics      1.   Csere:      Dőry, Schmölcz, Nagy Á.      1,      Teleki, Szeghalmi      1,      Konarik. Edző:      Zsivko Gocics
FTC:   VOGEL S. – Fundulisz, VARGA D.    2,      JANSIK SZ.      1,      Mezei, Zalánki      2,      Vámos      1. Csere:      Sedlmayer, Pohl, JAKSICS      4,      Német T., Vigvári     1,      Nyíri. Edző:    Varga Zsolt
Gól – emberelőnyből:  8/2, ill. 7/3
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. –
Kipontozódott: Jansik Sz. (29. p.)

Forrás. nso.hu, szoljon.hu
Fotó: Illyés Csaba

468 ad