Fő támogatóink:

Öt játékosunk a válogatottban

2021 január 06.

Öt játékosunk a válogatottban

A keretszűkítés után a tavaly januári Európa-bajnokságon aranyérmes csapatból kilenc játékos, valamint két újonc, a szolnoki Konarik Ákos és a ferencvárosi Vigvári Vendel is helyet kapott a 15 fős magyar férfivízilabda-válogatottban, amely péntektől vasárnapig Debrecenben játszik a világliga végjátékában – számolt be róla az MTI. Konarik (képünkön fehér sapkában) mellett szolnoki részről Nagy Viktor, Angyal Dániel, Kovács Gergő és Nagy Ádám is készülhet a megméretésre.
Märcz Tamás szövetségi kapitány és együttese a kedd délelőtti tréninget követően utazott a torna helyszínére, ahol az olimpiai kvótás gárda pénteken 20 órakor az olaszokkal játszik negyeddöntőt. Amennyiben a magyar csapat nyer, akkor szombaton a Horvátország–Montenegró összecsapás győztesével találkozik. A helyosztókra vasárnap kerül sor. A mieink összes meccsét az M4 Sport Tv fogja közvetíteni.
– Az alapvető célunk a világligával, hogy tovább épüljünk, hiszen keressük a legmegfelelőbb csapatot a következő világversenyre, történetesen az olimpiára – nyilatkozta az MTI-nek a szövetségi kapitány. – Fiatal, lendületes csapat a mostani, van benne egy kis konkurenciaharc, ami mindig jót tesz. Nagy presszió nincs rajtunk, annak ellenére, hogy itthon játsszunk. Nehéz három mérkőzés lesz, de a sok hiányzó ellenére szeretnénk markáns csapatot felvonultatni, és szeretném, ha látszódna az a koncepció, amely mentén játszunk, attól függetlenül, hogy mi van az eredményjelző táblán.
A magyar keret, Kapusok: Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC)
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnok), Erdélyi Balázs (OSC), Hosnyánszky Norbert (Honvéd), Jansik Szilárd (FTC), Konarik Ákos (Szolnok), Kovács Gergő (Szolnok), Manhercz Krisztán (OSC), Mezei Tamás (FTC), Nagy Ádám (Szolnok), Német Toni (FTC), Pohl Zoltán (FTC) Sedlmayer Tamás (FTC), Vigvári Vendel (FTC.

 

Forrás: MTI, NSO
Fotó: Illyés Csaba

468 ad